Šveice aptur atvieglotu vīzu izsniegšanas režīmu Krievijas pilsoņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas pase. Ilustratīvs attēls.
Krievijas pase. Ilustratīvs attēls. Foto: Tanya_Terekhina/Shutterstock

Šveices valdība piektdien nolēma pilnībā apturēt līgumu, kas paredz atvieglotu vīzu režīmu Krievijas pilsoņiem.

Šveices valdība paziņoja, ka tādējādi Šveices noteikumi vīzu iegūšanai Krievijas pilsoņiem ir tādi paši, ar kādiem tiek izsniegtas Eiropas Savienības vīzas.

Lēmums apturēt atviegloto vīzu izsniegšanas režīmu ar Krieviju nenozīmē, ka Krievijas pilsoņi nevarēs saņemt Šveices vīzas, bet gan to, ka vīzas saņemšanai tiks piemērots vispārējs process, proti, tas būs ilgāks un dārgāks.

Šveices valdība lēmumu pamatoja ar to, ka valsts interesēs ir salāgot vīzu politiku ar ES, jo pretējā gadījumā "varētu pieaugt Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu skaits tās pārstāvniecībās ārvalstīs, mēģinot apiet ES lēmumus".

Pavasarī Šveice jau atcēla atvieglojumus vīzu saņemšanai noteiktām cilvēku grupām, piemēram, Krievijas uzņēmējiem, kā arī atcēla vīzu prasības izņēmuma attiecināšanu uz Krievijas diplomātiem.

Šveices un Krievijas līgums par atvieglotu vīzu režīmu bija spēkā kopš 2009.gada.

Jau vēstīts, ka 12.septembrī stājās spēkā jaunā vīzu izsniegšanas kārtība Krievijas pilsoņiem ceļošanai uz Šengenas zonas valstīm.

ES dalībvalstis augusta beigās vienojās apturēt 2007.gada līguma darbību par atvieglotās vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas pilsoņiem, un tas nozīmē, ka krievu vīzu pieteikumi tiks izskatīti ilgāk un ka viņiem vīzas saņemšana maksās dārgāk.

Tas arī nozīmē, ka turpmāk Krievijas pilsoņiem tiks izsniegts ievērojami mazāks skaits vīzu ceļošanai uz Šengenas zonu, kurā ietilpst 22 ES dalībvalstis, kā arī Norvēģija, Islande, Šveice un Lihtenšteina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu