Ukrainas armija Limanu ieņems 72 stundu laikā, atzīst ISW (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas armija tuvāko 72 stundu laikā, domājams, pilnībā aplenks vai ieņems Limanu, sestdienas rītā atzinis ASV Kara pētniecības institūts (ISW).

Atraucoties uz Doneckas apgabala krievu okupācijas iestāžu amatpersonām un uz krievu kara korespondentiem, ISW savā ikdienas apskatā par situāciju Ukrainas frontē norāda, ka krievi joprojām kontrolē Limanu, taču atkāpušies no savām pozīcijām Drobiševē un Jampiļā, kuras atbrīvošanu apstiprinājis arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Tomēr krievu avoti apgalvo, ka iebrucēji joprojām kontrolējos vienu no ceļiem, kas Limanu savieno ar Torski, lai gan ukraiņi Stavku rajonā pārrāvuši šoseju Drobiševe-Torske.

Foto: ISW @TheStudyofWar/Twitter.com

Krievu avoti arī norāda uz ukraiņu izlūkvienību pieaugošo aktivitāti uz ceļa Svatove-Torske, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Limanas.

Ģeolokācijas kadros redzams, ka ukraiņu artilērija apšauda atejošās krievu vienības Torskes rajonā, vēsta ISW.

Piektdien Ukrainas armija turpināja apšaudīt ar krievu militāros objektus okupētajā Luhanskas apgabalā.

Ģeolokācijas kadros redzami postījumi, kurus ukraiņu augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas HIMARS nodarījušas Starobiļskas televīzijas tornim un radio retranslatoram, kā arī Alčevskas asfalta rūpnīcai, kurā izvietots krievu karaspēks.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu