Oleksandrs Usiks atgriezies kara frontē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Slavenais ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks atgriezies savas dzimtenes kara frontē, sarunā ar "talkSPORT" atklāja sportista pārstāvis Egiss Klimass.

Kad 24. februārī Krievijas noziedzīgais režīms uzsāka iebrukumu Ukrainā, Usiks neatradās dzimtenē. Bokseris gan pavisam drīz atgriezās kara plosītajā dzimtenē, lai atbalstītu savus tautiešus.

Pēc nesenās cīņas pret Entoniju Džošua Usiks nekavējoties atgriezās Ukrainā. Kā norāda boksera pārstāvis Klimass, Usiks ir devies arī uz frontes līniju.

"Šobrīd, mūsu sarunas laikā, Usiks atrodas kara frontē. Protams, viņš nav bruņots, bet gan atbalsta kareivjus. Viņš ir tur un atbalsta savu valsti. Visādi citādi ar Oleksandru viss ir kārtībā un viņš ir pie labas veselības," sacīja Klimass.

Usika pārstāvis arī pastāstīja par notikumu, kas viņa klientam licis pieņemt viennozīmīgu lēmumu aizvadīt revanša cīņu pret Džošua. 

"Usiku iedvesmoja kareivji, kad viņš viņus apciemoja slimnīcā. Kareiviji, kuri karā bija guvuši ievainojumus. Kad Oleksandrs iegāja slimnīcā, kur bija vairāk nekā 20 kareivji, dažiem no viņiem nebija abu kāju, citiem nebija roku, visi viņam uzgavilēja. Sajūtas bija neticamas. Kareivji viņam teica: "Tu mums šeit neesi vajadzīgs. Aizvadi šo cīņu. Tu esi bokseris, tu esi čempions". Tiklīdz Oleksandrs izgāja no slimnīcas, viņš teica, ka cīnīsies pret Džošua," pirmo Usika viesošanos frontē atminējās Klimass.

Usika īpašumā šobrīd ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas supersmagajā svarā.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 20 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu