Dzērājšoferis Maskavas ielā uz gājēju pārejas nāvējoši notriec vīrieti; policija beigusi izmeklēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

19. augustā Rīgā, Maskavas ielā, notika nopietns ceļu satiksmes negadījums, kurā dzīvību zaudēja gājējs. Cietušajam uztriecās vieglā "BMW" automašīna, ko vadīja cilvēks alkohola reibumā. Valsts policija (VP) ir beigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par negadījumu un nodevusi to tālāk kriminālvajāšanas sākšanai.

Nelaimes gadījums notika 19. augustā ap plkst. 22.10. Autovadītājs, braucot no Krasta ielas puses Ķengaraga ielas virzienā, Maskavas ielā uz regulējamās gājēju pārejas uzbrauca gājējam, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā. Nelaimes gadījuma upuris bija 1985. gadā dzimis vīrietis.

"BMW" vadītājs bija 1991. gadā dzimis vīrietis, kura izelpā pēc negadījuma tika konstatētas 0,77 promiles alkohola reibuma.

Veicot apjomīgu izmeklēšanu un pierādījumu nostiprināšanu, trešdien, 5. oktobrī, izmeklēšana kriminālprocesā pabeigta un tā nodota Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas, proti, par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

VP izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā ģimenei un tuviniekiem.

Tāpat VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu