Vācijas "Eurowings" piloti sāk vairāku dienu streiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Markus Mainka/Shutterstock

Vācijas zemo cenu lidsabiedrības "Eurowings" piloti pirmdien sāka trīs dienu streiku, kas strīdā par darba apstākļiem ir jau otrais streiks šomēnes.

Pilotu arodbiedrība "Vereinigung Cockpit" (VC) izsludinājusi trīs dienu streiku.

Neskatoties uz streiku, "Eurowings" prognozē, ka pirmdien ierastā režīmā tiks veikti vairāk nekā 230 no plānotajiem 400 reisiem. Streiks neietekmē kompānijas meitasuzņēmuma Austrijā "Eurowings Europe" un Frankfurtē un Minhenē bāzētā "Eurowings Discover" darbību.

Savukārt Diseldorfas lidostā atcelti 102 no 171 plānotā "Eurowings" reisa.

Otrdien un trešdien pieejamo reisu saraksts tiks publicēts, tiklīdz būs zināms, cik daudz pilotu paziņos par ierašanos darbā, neskatoties uz streiku, norāda "Eurowings".

Tas jau ir otrais pilotu streiks pēdējās pusotras nedēļas laikā, un VC, kas pieprasa darba apstākļu uzlabošanu, norāda, ka darba devējs nav izteicis apmierinošu koplīguma piedāvājumu.

Dažus reisus paredzēts nodrošināt, izmantojot partneruzņēmumu lidmašīnas.

Pasažieri aicināti par sava reisa statusu pastāvīgi pārliecināties "Eurowings" tīmekļa vietnē.

Piloti pieprasa samazināt maksimālo lidojuma stundu skaitu.

"Eurowings", kas ir Vācijas nacionālās lidsabiedrība "Lufthansa" meitasuzņēmums, jaunāko pilotu streiku raksturoja kā nesamērīgu un bezatbildīgu.

Māteskompānijā "Lufthansa" pagājušajā mēnesī plānotie streiki tika atsaukti pēc tam, kad lidsabiedrība un arodbiedrība panāca vienošanos par atalgojumu, kurā būtu ņemta vērā inflācijas ietekme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu