Krievijas tiesa Kremļa kritiķim par "viltus ziņām" piespriež līdz šim bargāko sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas tiesa opozicionāram un Kremļa kritiķim Iļjam Jašinam piektdien piespriedusi astoņarpus gadus cietumā par tiešsaistes pārraidi, kurā viņš stāstīja par iedzīvotāju masu slepkavībām Krievijas okupētajā Bučā.

Jašins bija apsūdzēts, ka izplatījis tā dēvētās viltus ziņas par Krievijas armiju, kā Kremlis dēvē oficiālajai versijai neatbilstošo informāciju par Krievijas karu pret Ukrainu.

Prokurors pieprasīja deviņus gadus cietumā. Jašins uzstāj, ka nav vainīgs.

Astoņarpus gadi cietumā lietā par tā dēvētajām viltus ziņām ir Krievijā bargākais līdz šim piespriestais sods. Maksimālais sods pēc šī panta ir desmit gadi cietumā.

Atbilstoši apsūdzības puses versijai Jašins noziegumu pastrādājis 7.aprīlī tiešraides gaitā platformā "YouTube".

Opozicionārs minēja liecības, ka Bučas iedzīvotājus nogalinājuši Krievijas karavīri, tomēr viņš apskatīja arī Krievijas puses argumentus, kas apgalvo, ka nav saistīta ar cilvēku nogalināšanu.

Jašins ir bijušais Maskavas Krasnoje Selo rajona deputātu padomes vadītājs, Borisa Ņemcova un Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks.

Jūnija beigās viņš tika aizturēts administratīvās lietas ietvaros, bet pēc aresta izciešanas aizturēts vēlreiz - šoreiz jau saistībā ar krimināllietu.

Kopš jūlija viņš atrodas Maskavas izmeklēšanas izolatorā "Butirka".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu