Beznodokļu valstu sarakstā iekļauj Angilju, Bahamas un Tērksas un Kaikosas salas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pola Damonte/Shutterstock

Beznodokļu un zemu nodokļu valstu sarakstā no šodienas tiek iekļautas Angilja, Bahamas un Tērksas un Kaikosas salas.

Šāds lēmums pieņemts ar mērķi pārņemt aktualizēto Eiropas Savienības (ES) nesadarbojošos jurisdikciju sarakstu nodokļu jomā.

Līdz šim spēkā esošajos Ministru kabineta noteikumos iekļautais jurisdikciju saraksts bija balstīts uz Eiropas Savienības (ES) Padomes (ES Padome) 2021.gada 5.oktobrī aktualizēto ES sarakstu un iekļauj deviņas jurisdikcijas (ASV Guamas teritorija, ASV Samoa teritorija, ASV Virdžīnu salu teritorija, Fidži, Palau, Panama, Samoa, Trinidāda un Tobāgo, Vanuatu).

Pērn ES saraksts tika pārskatīts divas reizes. Saskaņā ar ES Padomes 2022.gada 24.februāra secinājumiem ES saraksts tika saglabāts bez izmaiņām, bet saskaņā ar ES Padomes 2022.gada 4.oktobra secinājumiem ES sarakstam tika pievienotas Angilja, Bahamas un Tērksas un Kaikosas salas.

Līdz ar to, aktuālais ES Padomes 2022.gada 4.oktobrī apstiprinātais ES saraksts ietver 12 jurisdikcijas (Angilja, ASV Guamas teritorija, ASV Samoa teritorija, ASV Virdžīnu salu teritorija, Bahamas, Fidži, Palau, Panama, Samoa, Tērksas un Kaikosas salas, Trinidāda un Tobāgo, Vanuatu).

Ņemot vērā, ka Ministru kabineta noteikumi tiek piemēroti gan uzņēmumu ienākuma nodokļa, gan iedzīvotāju ienākuma nodokļa vajadzībām, lai nodrošinātu tiesisko noteiktību un mazinātu administratīvo slogu gan Valsts ieņēmumu dienestam, gan nodokļu maksātājiem attiecībā uz nodokļu piemērošanu darījumiem ar sarakstā iekļautajām jurisdikcijām, grozījumi stājas spēkā ar 2023.gada 1.janvāri.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu