VIDEO "Tas ir neticami." Kā vīrietis izdzīvoja 31 dienu Amazones džungļos (4)

Foto: Olmez/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

30 gadu vecais Džonatans Akosta no Bolīvijas bija devies medību izbraucienā ar vēl četriem draugiem Amazones džungļos. Ceļojums gan negāja kā plānots un vīrietis, nejauši nošķirts no draugiem, apmaldījās džungļos. Viņam izdevās tur saviem spēkiem izdzīvot 31 dienu, vēsta ārvalstu mediji. 

Kā vēsta Bolīvijas medijs "Página Siete", Akosta bija apmaldījies Amazones tropu mežos Bolīvijas ziemeļos.  

Lai tur izdzīvotu, vīrietim nācās ēst tārpus un dzert lietusūdeni, ko viņš savāca savos apavos. Kad lietusūdens beidzās, viņš dzēris pat savu urīnu. 

Akosta Bolīvijas ziņu kanālam "Unitel TV" sacīja, ka viņam ļoti palīdzēja zināšanas par izdzīvošanas paņēmieniem. "Man bija jāēd kukaiņi, jādzer urīns un jāēd tārpi. Man uzbruka dzīvnieki," sacīja Akosta. "Jūs neticētu visam, kas man bija jādara, lai izdzīvotu visu šo laiku."

Vīrietim arī nācās slēpties arī no jaguāriem un atvairīt pekarijus (dzīvniekus, kas ir līdzīgi savvaļas cūkām), ziņo britu raidorganizācija BBC.

Vien četras dienas pēc nošķiršanās no  mednieku bariņa Akosta izmežģīja potīti, kas sarežģīja jau tā slikto situāciju.  

"Viņa bisē bija tikai viena patrona, viņš vairs nevarēja staigāt un ticēja, ka neviens viņu vairs nemeklē," laikrakstam "Página Siete" stāstīja Akostas brālis.

Meklēšanas grupa vīrieti atrada 31 dienu pēc viņa pazušanas. Kā vēsta "Página Siete", viņš bija zaudējis aptuveni 17 kilogramus svara.

Patlaban vīrietis atveseļojas veselības centrā Bolīvijā. Pēc šā notikuma viņš vairs nedosies medībās, bet pievērsīsies ģitāras spēlēšanai. "Viņš gatavojas spēlēt mūziku, lai slavētu Dievu," stāsta vīrieša brālis. "Viņš Dievam to apsolīja, un es domāju, ka viņš savu solījumu turēs."

"Tas ir neticami, es nespēju noticēt, ka cilvēki tik ilgi meklēja," izglābtais vīrietis sacīja ar asarām acīs. "Es ļoti pateicos Dievam, jo viņš man ir devis jaunu dzīvi."

Viņa ģimene sacīja, ka viņiem vēl būs jāapkopo visa informācija par to, kā Akosta pazuda un kā viņam izdevās palikt dzīvam. Taču ģimene piebilda, ka to viņam jautās pakāpeniski, jo viņš pēc notikušā joprojām ir psiholoģiski traumēts.

Akosta tika atrasts ļoti novājējis, ar izmežģītu potīti un dehidrējies, bet, kā norādījuši cilvēki, kas viņu atrada, vīrietis aizvien bija spējīgs pārvietoties klibojot.

Pēc 31 dienas Akosta pamanīja meklēšanas grupu aptuveni 300 metru attālumā un kliboja viņu virzienā caur ērkšķainiem krūmiem, kliedzot, lai pievērstu sev uzmanību.

Viņu atraduši četri vietējie cilvēki. "Kāds vīrietis atskrēja, lai pastāstītu mums, ka ir atraduši manu brāli. Tas ir brīnums," stāsta vīrieša brālis.

Policija ir paziņojusi, ka iztaujās četrus izdzīvojušā draugus, lai saprastu, kā Akosta no viņiem noklīda.

Jau iepriekš medijos nonākuši stāsti par cilvēkiem, kam izdevies mēnesi izdzīvot Amazones džungļos. Piemēram, 2021. gadā pilots Antonio Sena 36 dienas maldījās pa džungļiem, līdz tika izglābts. Viņš tur nonāca pēc tam, kad viņa lidmašīna biežņā nokrita no vairāk nekā 900 metru augstuma.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu