No ugunsgrēka dzīvojamā mājā Rīgā piektdien izglābts cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Piektdien, 10. martā, izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā Rīgā. Ticis izglābts cilvēks, norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Piektdien plkst. 11.51 glābēji saņēma izsaukumu uz Strautu ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega istaba un balkons 20 kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš notikumā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki.

Tāpat vakar pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Lielvārdes pagastu, kur šķūnī dega siens 50 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji, izmantojot īpašnieka traktortehniku, no šķūņa izveda sienu, kā arī veica šķūnī esošā siena pārkraušanas darbus.

Ap plkst. 14.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novada Kubulu pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā katlu telpā dega malka un sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās, cenšoties apdzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks.

Sestdien naktī plkst. 2.07 tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabtelpā esošajā katlu telpā dega sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta.

Savukārt agrā sestdienas rītā glābēji saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Konstantinovas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, glābēji atbrīvoja automašīnā esošo cietušo cilvēku un nodeva to NMPD mediķiem. Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUDG saņēma 44 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu