Sji pārliecināts, ka Krievijas prezidenta vēlēšanās iedzīvotāji atbalstīs Putinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Salma Bashir Motiwala/Shutterstock

Kremlī notikusi kara noziedznieka un Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina tikšanās, vēsta medijs "Mezuda".

Sarunas sākās Kremļa pirmajā ēkā. Pēc tam Putins un Sji Dzjiņpins turpināja sarunu neformālās vakariņās.

Sarunas atklātajā daļā Putins apsveica Sji Dzjiņpinu ar atkārtotu ievēlēšanu ĶTR prezidenta amatā. Viņš arī atzīmēja Ķīnas ekonomisko attīstību.

"Pēdējos gados Ķīna ir veikusi milzīgu lēcienu uz priekšu savā attīstībā. Visā pasaulē tas rada patiesu interesi, un mēs jūs pat nedaudz apskaužam," sarunu sākumā sacīja Putins.

Putins piebilda, ka rūpīgi izpētījis Pekinas priekšlikumus, "lai atrisinātu akūto krīzi Ukrainā", un piebilda, ka Krievijas varas iestādes ir atvērtas sarunām.

Sji Dzjiņpins sanāksmē Kremlī Putinu sauca par "dārgo draugu", raksta RIA Novosti.

Ķīnas līderis piebilda, ka, pēc viņa domām, krievi Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanu laikā 2024. gadā atbalstīs Putinu.

Kā ziņots, Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins pirmdien Kremlī ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Tikšanās sākumā Putins nāca klajā ar īsu paziņojumu, ka Krievija esot gatava sarunām par Ukrainu. Viņš sacīja, ka Maskava ir iepazinusies ar Ķīnas miera plānu un ir gatava to apspriest.

Plānots, ka Sji uzturēsies Maskavā trīs dienas. Šī ir Sji pirmā vizīte kopš apstiprināšanas prezidenta amatā uz trešo pilnvaru termiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu