Aprēķināta aptuvenā summa, ko izmaksājis nesenais Porziņģa lidojums uz Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Latvijas vadošais basketbolists Kristaps Porziņģis nedēļas sākumā atgriezās dzimtajā pilsētā Liepājā. Šis lidojums viņam izmaksājis aptuveni 120 tūkstošus eiro, lēš portāls liepājniekiem.lv

Basketbolists uz dzimto pilsētu atlidojis ar aviācijas kompānijas "VistaJet" sudraboto lidmašīnu "Bombardier Global 6000". Tajā ir plašs salons, kas sadalīts trīs zonās - sarunām, atpūtai un gulēšanai.

"VistaJet" mājaslapā norādīts, ka privāto čarterlidojumu cenas atkarīgas no tirgus likmes un sākas no 15 tūkstošiem dolāru. Noprotams, ka norādītās izmaksas ir par lidojuma vienu stundu.

Lidojums no Vašingtonas līdz Liepājai ilgst aptuveni astoņas stundas. Līdz ar to aplēses liecina, ka Porziņga lidojums varētu būt izmaksājis vismaz 120 tūkstošus ASV dolāru.

Porziņģis šosezon vidēji mačā izcēlās ar 23,2 gūtajiem punktiem, kas ir labākais rādītājs viņa karjerā. Tāpat viņš aizvadīja 65 spēles, kas ir trešais labākais rādītājs centra spēlētāja karjerā.

Viņš bija arī "Wizards" sezonas rezultatīvākais spēlētājs, kā arī komandas labākais spēlētājs cīņā par atlēkušajām bumbām (8,4) un bloķētajos metienos (1,5).

Porziņģim ir spēkā līgums uz nākamo sezonu par 36 miljonus ASV dolāru lielu algu. Kontraktā gan ir iekļauta "spēlētāja opcija", kas ļauj atteikties no līguma un izskatīt citus darba piedāvājumus brīvo aģentu tirgū.

Ziemeļamerikas mediji lēš, ka "Wizards" var piedāvāt latvietim līguma pagarinājumu uz četriem gadiem par atalgojumu 180 miljoni dolāru.

Porziņģis kopš 2015. gada spēlē NBA. Pasaules spēcīgākajā basketbola līgā viņš līdz šim ir nopelnījis aptuveni 139 miljonus dolāru pirms nodokļu nomaksas, neskaitot ienākumus no reklāmām un cita veida ieņēmumiem ārpus laukuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu