Kijivas apgabalā aizturēts kārtējais prokrieviskais priesteris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pareizticīgo mācītājs. Ilustratīvs attēls.
Pareizticīgo mācītājs. Ilustratīvs attēls. Foto: Aleksandra Ignateva/Shutterstock

Šis ir jau vienpadsmitais "krievu pasaules" atbalstītājs sutanā, ko šogad atklājuši Ukrainas likumsargi, ziņo medijs "Unian".

Kijivas apgabalā likumsargi aizturējuši prokrievisku priesteri, kurš atbalstīja pret Ukrainu vērstas aktivitātes. Par to sociālajā tīklā "Facebook" ziņo Ukrainas Valsts robežsardzes dienests.

"Robežsargi Kijevas apgabalā atklājuši šogad vienpadsmito prokrievisko priesteri. Svētā tēva telefons bija pilns ar Krievijas abonentu numuriem, kā arī tajā bija dati par pret Ukrainu vērstām aktivitātēm," teikts ziņojumā.

Vienlaikus, pārbaudot atklātos informācijas avotus par garīdznieku, arī atklājies, ka vīrietis iebilst pret neatkarīgas vietējās baznīcas izveidi Ukrainā.

Rezultātā likumsargi nodeva svēto tēvu SBU darbiniekiem turpmākām sarunām.

Prokrievisku priesteru aizturēšana Kijivas reģionā notikusi jau iepriekš.

Jūnijā robežsargi pie Kijivas robežas apturēja Lavras svētceļnieku, kuram līdzi bija ievērojama skaidras naudas summa. Garīdznieka telefonā tika atrasti prokrieviska rakstura materiāli.

Pirms tam pie ieejas galvaspilsētā robežsargi apturēja Maskavas Patriarhāta Ukrainas pareizticīgo baznīcas priesteri, kura mobilajā tālrunī atrada prokrievisku saturu, kā arī konstatēja, ka vīrietis patērē Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bijušā Ukrainas prezidenta "Facebook" lapu saturu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu