Ukrainas armija ciemu Donbasā atbrīvojusi ar nelielu karavīru skaitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karš Ukrainā. Ilustratīvs attēls
Karš Ukrainā. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Vingris/TVNET

Pretuzbrukuma laikā Ukrainas armija atbrīvojusi mazu ciematu Doneckas reģionā. Okupētajā teritorijā atradās divreiz vairāk Krievijas karavīru, tāpēc Ukrainas spēki teritoriju atkarojuši ar nelielu karavīru skaitu.

Okupētā Doneckas reģiona ciemata Nekučnes atbrīvošanas operācijā piedalījās 70 ukraiņu karavīri no 129. Teritoriālās aizsardzības brigādes, lielākā daļa no tiem bija brīvprātīgie. Tiem pretī stājās aptuveni 150 Krievijas karavīru no 60. motorizētās strēlnieku brigādes.

"The New York Times" ziņo, ka uz ciematu nosūtīti arī ierindnieki no "Storm Z" vienības, kas lielākoties sastāv no bijušajiem cietumniekiem.

Ukraiņu karavīri apliecināja, ka Nekučnes atbrīvošana bija lēns un sāpīgs process. Viens no kareivjiem atzīmēja, ka ciematā bija nepieciešams atbrīvot "māju pēc mājas", jo tika uzskatīts, ka tajā neuzturas vairāk par 20 Krievijas karavīriem.

"The New York Times" ziņo, ka Krievijas spēki Nekučni pameta 9. jūnijā, neilgi pēc Ukrainas pretuzbrukuma sākuma. Atbrīvošanas operācijā tika nogalināti un ievainoti vairāk nekā 12 krievu karavīri, savukārt Ukrainas pusē bija seši kritušie.

Tikmēr BBC vēsta, ka pēc Nekučnes Ukrainas bruņotie spēki atbrīvoja vēl trīs apdzīvotas vietas.

Ukrainā tagad jau ceturto nedēļu notiek ilgi gaidītais pretuzbrukums. Ofensīvas laikā ir gūti salīdzinoši mazi panākumi, pie kā daļēji vainojama Krievijas stingrā aizsardzības līnija okupētajās teritorijās. Tajās izvietoti mīnu lauki, izveidoti ierakumu labirinti, un izliktas barikādes, kas palēnina Ukrainas militāro transportlīdzekļu kustību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu