"Ej d***t, Liāna." Reklāmists Stendzenieks publiski saplūcas ar publicisti Langu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook, Paula Čurkste/LETA

Publiski "saķērušies" reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks un dzejniece un publiciste Liāna Langa. Stendzenieks Langu, kura visiem spēkiem cīnās pret krievu valodas lietošanu Latvijas publiskajā telpā, publiski pasūtījis.  

Dzejniece par savu misiju pasludinājusi Latvijas atkrieviskošanu. Viņa izmanto sociālos tīklus, lai publiski vērstu uzmanību uz vietām un situācijām, kur tiek aizmirsts par valsts valodas lietošanu. Vienas šādas situācijas dēļ viņai skarbus vārdus veltījis Stendzenieks.

Pirms saulgriežiem Langa tviterī dalījās kādā novērojumā. "Ceļā pie Intas Skujenieces biju iegājusi Salapsils "Rimi", tur aiz vairākām letēm bez mazākām bremzēm krieviski sabļaustījās pārdevējas. Atstāja nomācošu iespaidu, radot urlisku vidi. Jums ir kaut kādi uzvedības noteikumi, Rimi? Kāpēc mums Latvijā jājūtas kā paRašā?"

Sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" publiciste pauž: "Valoda ir nopietna lieta, un tāda lingvistiska agresija - bļaustīšanās krievu valodā kara laikā - ir necieņa pret vietējiem iedzīvotājiem. Publiskā telpā tas nav pieņemami." 

Langa pastāstīja, ka no veikala vadības saņēmusi atvainošanās vēstuli un solījumu veikt pārrunas ar personālu.

Tik saprotošs šajā situācijā gan nebija reklāmists Ēriks Stendzenieks, kurš Langai veltīja skarbus vārdus:

"Tu absolūti ne ar ko neatšķiries no vissūdīgākajos padomijas gados piedzīvotās etniskās diskriminācijas faniem. (..) Ej d***t, Liāna."

Stendzenieka publisko pasūtīšanu Langa komentē: "Man radies priekšstats, ka Ēriks Stendzenieks ir pagātnē aizkavējies cilvēks, kurš nesaprot kampaņu "Runā latviski", kura norit ar ļoti labiem rezultātiem."

"Simtiem uzņēmumu savās tīmekļa vietnēs ir atteikušies no krievu valodas. Acīmredzot Stendzenieks nesaprot procesus Ukrainā, kur publiskā telpa ir pilnībā atkrieviskota. Es neuztveru nopietni viņa tvītus, jo tie ir neargumentēti, infantili, un viņš mani sūta kaut kur...

Tas ir tāds bērndārznieka līmenis, līdz ar to tas nav nopietni uztverams no mana redzespunkta," tā Langa.

Stendzenieks nenožēlojot, ka bijis tik rupjš. "Ja es dabūtu vienu eiro katru reizi, kad kāds man saka, ko man vajadzētu darīt citādāk, es droši vien jau dzīvotu Šveicē. Bet kāda gan te var būt runa par robežām? Turklāt pašas Liānas tekstos figurē tādi vārdi kā letiņi, urlas," saka viņš. "Dziļi izprotu šo Liānas Langas 15 minūšu slavas mirkli. Viņa diemžēl nav kļuvusi tik tautā populāra un ikoniska ar savu dzeju," izsakās Stendzenieks.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 4. jūlija numurā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu