ASV uzbrucējam, kurš iepirkšanās centrā nošāva 23 cilvēkus, piespriež 90 mūža ieslodzījumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Teksasas štatā federālā tiesa piektdien notiesāja uz atlikušo mūžu cietumā baltādaino rasistu, kurš pirms trim gadiem iepirkšanās centrā nošāva 23 cilvēkus, atzīstot, ka viņa nolūks bija nogalināt meksikāņus.

24 gadus vecajam Patrikam Krusiusam tiesa piesprieda 90 secīgus mūža ieslodzījumus, iesakot viņu nosūtīt uz stingra režīma cietumu.

"Šodien paziņotie 90 secīgie mūža ieslodzījumi garantē, ka Patriks Krusius pavadīs atlikušo mūžu cietumā," norādīja ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlends.

Februārī Krusiuss atzina savu vainu federālajās apsūdzībās par naida noziegumiem saistībā ar 2019.gada 3.augustā notikušo apšaudi iepirkšanās centrā "Walmart Supercenter" Elpaso pilsētā, kas atrodas tieši pie robežas ar Meksiku. Vairākums Elpaso iedzīvotāju ir meksikāņu izcelsmes.

Atzīšanās notika pēc vienošanās ar prokuratūru, kas apmaiņā pret to, ka Krusiuss atzina savu vainu, nepieprasīja viņam piespriest nāvessodu.

Krusiusu saistībā ar šo apšaudi vēl gaida tiesas prāva Teksasas štata līmenī. Šajā prāvā var tikt pieprasīts viņam piespriest nāvessodu.

Krusiuss, bruņojies ar triecienšauteni un 1000 patronām, ar automobili nobrauca vairāk nekā 1000 kilometru no savām mājām Alenā, netālu no Dalasas, līdz El Paso.

Viņš atklāja uguni iepirkšanās centra autostāvvietā, nogalinot 23 cilvēkus un 22 ievainojot.

Pirms šaušanas Krusiuss internetā augšupielādēja manifestu ar nosaukumu "Neērtā patiesība", kurā paziņoja ka uzbrukums bija "atbilde uz latīņamerikāņu invāziju Teksasā".

Krusiuss norādīja, ka izlēmis apšaudi sarīkot pierobežas pilsētā Elpaso, lai atturētu latīņamerikāņu migrantus no došanās uz ASV.

Kad ieradās policija, Krusiuss izkāpa no automašīnas un identificēja sevi kā šāvēju. Aizturēšanas laikā viņš policistiem sacīja, ka vēlējies nogalināt meksikāņus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu