VIDEO Emocionāli: Ļvivas zēnu koris "Dudaryk" paziņo, ka visu koncerta naudu ziedos Rīgas Doma restaurācijai, un nodzied "Pūt vējiņi!"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ļvivas zēnu koris "Dudaryk" paziņojis, ka visu koncerta naudu ziedos Rīgas Doma restraurācijai, vēsta žurnālists Arnis Krauze.

Publicētajā video redzams, kā kora dalībnieki pateicas Arnim Krauzem, kurš bija galvenais iemesls, kāpēc sestdien Rīgas Domā tika izpārdots Ļvivas kora koncerts. 

"Kad jau bija sajūta, ka visas Dziesmu svētku emociju asaras ir pieredzētas, šodien saņēmu sveicienu no Ļvivas mazajiem un lielajiem kora "Dudaryk" dziedātājiem.

Puiši nolēmuši visu koncerta naudu ziedot Rīgas Doma restaurācijas vajadzībām," raksta Krauze.

VIDEO: "Dudaryk" pateicība un dziesmas "Pūt vējiņi!" izpildījums

Jau ziņots, ka 8. jūlijā Rīgas Domā ar labdarības koncertu uzstājās Ļvivas zēnu koris. Vien pāris stundas pirms koncerta, pateicoties sabiedrības aicinājumiem apmeklēt pasākumu, koncerts tika teju izpārdots. Kora pārstāvji jau ziņoja, ka īpaši gatavojas šim pasākumam, bet, šķiet, neviens negaidīja no Ukrainas zēniem dzirdēt "Saule, Pērkons, Daugava".

"Dudaryk" ir starptautiski pazīstama mākslinieciska vienība, kas sniegusi vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp Kārnegija zālē, Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras "Air Place", pilī "Ukraina", Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā u.c.

Koris Latvijā viesojās, lai pateiktos Latvijas cilvēkiem par atbalstu karā pret Krieviju un iepazīstinātu Latvijas klausītājus ar ukraiņu kora mūziku.

Sākotnēji tika plānots, ka visi koncertturnejas laikā savāktie ziedojumi tiks nodoti Ukrainas aizstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu