"Bolt" ievieš jaunu drošības funkciju, lai ierobežotu pārgalvīgus skrejriteņu lietotājus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Lai veicinātu pārgalvīgo skrejriteņu lietotāju ātrāku paradumu maiņu un drošu pārvietošanos, "Bolt" ieviesis jaunu drošības funkciju – pārgalvīgas braukšanas rādītāju. Turpmāk ierobežos tos skrejriteņu lietotājus, kuri regulāri turpina pārvietoties bezatbildīgi, ziņo uzņēmuma pārstāvji.

Pateicoties skrejriteņu lietotāju pieaugošai pieredzei un "Bolt" ieviestajām drošības funkcijām, "Bolt" skrejriteņu lietotāju drošas braukšanas paradumi pakāpeniski uzlabojas.

Taču, neskatoties uz to, neliela daļa skrejriteņu lietotāju regulāri turpina pārvietoties bezatbildīgi, izturoties ar nevērību pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, neievērojot ceļu satiksmes noteikumus un brauciena laikā atkārtoti veicot bīstamus manevrus.

Jaunieviestais pārgalvīgas braukšanas rādītājs un plānotie ierobežojumi palīdzēs šo risināt. Turpmāk ikvienam "Bolt" skrejriteņa lietotājam, kurš veicis vismaz piecus braucienus, tiks mērīts pārgalvīgas braukšanas rādītājs.

Ja rādītājs būs negatīvs, lietotājs sākumā saņems paziņojumu lietotnē kopā ar izglītojošu informāciju par to, kādus ieradumus braucējam vajadzētu mainīt drošības uzlabošanai.

Ja pēc iepazīšanās ar izglītojošajiem materiāliem turpmāko piecu braucienu laikā lietotāja braukšanas sniegums neuzlabosies, tiks samazināts lietotāja maksimālais skrejriteņa braukšanas ātrums līdz 15 km/h.

Ja arī pēc šī ierobežojuma braucējs turpinās apdraudēt savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, uz vienu nedēļu tiks ierobežota lietotāja piekļuve "Bolt" skrejriteņiem.

Pēc nedēļas lietotājam piekļuve tiks atjaunota, taču, ja, atsākot lietot "Bolt" skrejriteņus, lietotājs turpinās braukt bezatbildīgi, ierobežojumi tiks piemēroti atkārtoti tādā pašā kārtībā. Lietotāji, kuri savus braukšanas paradumus uzlabos, varēs braucienus turpināt bez ierobežojumiem.

""Bolt" ir pirmais skrejriteņu operators, kas ieviesis visaptverošu pārgalvīgas braukšanas rādītāju."

"Tas sniedz iespēju izmērīt, analizēt un izvērtēt mūsu lietotāju uzvedību un rīcību brauciena laikā, kā arī noteikt bīstamas situācijas un drošības pārkāpumus, ņemot vērā plašu skrejriteņa sensoru klāstu, tostarp, braukšanu divatā uz viena skrejriteņa, strauju bremzēšanu, izslīdēšanu un sadursmi, kā arī nepiemērotu skrejriteņu novietošanu, tajā skaitā to novietošanu aizlieguma zonās."

"Līdz ar jaunā pārgalvīgas braukšanas rādītāja ieviešanu vēlamies paaugstināt nozares drošības standartus. Mēs ticam, ka šāda rādītāja ieviešana palīdzēs izglītot mūsu klientus un veicinās atbildīgu un drošu skrejriteņu lietošanas kultūru," saka Valts Marga, "Bolt" skrejriteņu operāciju speciālists Latvijā.

Mērot skrejriteņa lietotāja pārgalvīgas braukšanas rādītāju, tiek ņemti vērā arī nepareiza skrejriteņa novietošanas sensora dati. Vienmēr, pabeidzot braucienu ar skrejriteni, svarīgi pārliecināties, ka skrejritenis ir novietots tā, lai tas netraucētu pārvietošanos, neradītu bīstamas situācijas un neērtības citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Taču ne vienmēr neapdomīgi novietotais vai apgāztais skrejritenis ir radies pēdējā skrejriteņa lietotāja brauciena rezultātā. Novērojams, ka bieži vien to izdara garāmgājēji, tāpēc "Bolt" ir ieinteresēts stiprināt pareizu skrejriteņu novietošanas kultūru, izglītojot sabiedrību kopumā.

Tāpēc tagad, paceļot apgāzušos skrejriteni un novietojot to atpakaļ stāvus pozīcijā, skrejritenis pateiks "Paldies!", novērtējot ikviena garāmgājēja rīcību pareizas skrejriteņu novietošanas kultūras uzlabošanā.

Paceļot apgāzušos skrejriteņus, ikviens satiksmes dalībnieks var paaugstināt drošību uz ielām, kā arī samazināt negadījumu rašanās iespējamību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu