VIDEO Atklātas jaunas detaļas par Kovaļova izbēgšanu no Centrālcietuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Centrālcietums.
Rīgas Centrālcietums. Foto: Edijs Pālens/LETA

Atklāts, kā svētdien no Rīgas Centrālcietuma izbēga ieslodzītais Māris Kovaļovs.

LTV norāda, ka Centrālcietumā Kovaļovs gaidīja tiesu. Pirmā instance viņu notiesāja par slepkavības mēģinājumu. Viņš gaidīja pārsūdzību, ziņo Latvijas Televīzija.

Šie cilvēki atrodas citā korpusā, bet tas ne ar ko neatšķiras no pārējā cietuma. Pirmie izmeklēšanas rezultāti liecina, ka bēgšana bija spontāna, bez sabiedrotajiem cietumā.

Kļuvis zināms, ka Kovaļovs izbēga, pārvarot cietuma dzeloņdrāšu žogu.

"Šis nav raksturīgākais vai vidusmēra cilvēka portrets.

Tāpēc viņam izdevās pārvarēt cietuma mūrus un izmukt, tas nav kuram katram izdarāms," Kovaļovu raksturoja ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Dmitrijs Kaļins.

Savukārt Rīgas Centrālcietuma priekšnieks Raivis Runcis norādīja, ka dienesta pārbaudes laikā tiks vērtēta cietuma darbinieku rīcība. Brīdī, kad Kovaļovs izbēga, darbā bija 18 cilvēki. "Procesa ietvaros tieši šos cilvēkus vērtēsim. Arī augstāk stāvošos," sacīja Runcis.

Tikmēr tieslietu ministre Lībiņa-Egnere pauda, ka Kovaļova izbēgšana bijis "unikāls gadījums".

Kā ziņots, 23.jūlijā no Rīgas Centrālcietuma izbēga par slepkavības mēģinājumu aizdomās turētais, 1993.gadā dzimušais Māris Kovaļovs, kuru dažu stundu laikā izdevās aizturēt.

Kovaļovs no Centrālcietuma izbēga svētdien ap plkst.13.45, bet ap plkst.18 viņš tika aizturēts Rīgā, Sarkandaugavas apkaimē. Lai Kovaļovu notvertu, Valsts policija sāka plašus meklēšanas pasākumus visas valsts mērogā, izsludinot operāciju "Slazdi". Gan Rīgā, gan attālākos reģionos tika apturētas un pārbaudītas automašīnas, tādēļ daudzviet veidojās gari sastrēgumi.

Tieslietu ministrijā informēja, ka par ieslodzītā bēgšanu ir sākts kriminālprocess, bet notikušā apstākļi tiks detalizēti skaidroti dienesta pārbaudē.

Plašāk LTV sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu