"Tavi draugi": nogurums no kara mazinājis ziedojumu apmērus Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labdarības kampaņas bērnunamos mītošo Ukrainas bērnu atbalstam "Ziemassvētku ekspresis: Latvija-Ukraina" atklāšanas pasākums biedrības "Tavi draugi" telpās.
Labdarības kampaņas bērnunamos mītošo Ukrainas bērnu atbalstam "Ziemassvētku ekspresis: Latvija-Ukraina" atklāšanas pasākums biedrības "Tavi draugi" telpās. Foto: Zane Bitere/LETA

Kopējais nogurums no Krievijas pret Ukrainu sāktā kara ir mazinājis ziedojumu apmērus Latvijā Ukrainai, atzinis biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks.

Biedrība "Tavi draugi" jau no kara pirmajām dienām Ukrainā ir viena no aktīvākajām organizācijām, kas ar brīvprātīgo palīdzību un ziedotāju atbalstu sniedz humāno palīdzību Ukrainai un tās valstspiederīgajiem Latvijā. Biedrība šajā laikā uz Ukrainu ir nosūtījusi palīdzību jau apmēram 5 miljonu eiro vērtībā un sniegusi atbalstu tūkstošiem bēgļu Latvijā.

Noviks atzīmēja, ka cilvēki Latvijā turpina sniegt atbalstu Ukrainai, bet kopējais nogurums un tas, ka it kā esam pieraduši pie kara, ietekmē ziedojumu apmērus.

"Tagad arī ir vasaras periods, cilvēki grib atpūsties un vairāk finanses un laiku velta paši sev. Tāpēc ziedojuma aktivitāte ir samazinājusies, bet, kad tika uzspridzināts Kahovkas dambis, cilvēki atsaucās ļoti daudz un ātri," sacīja biedrības pārstāvis.

Biedrība novērojusi, ka arī ziedojumu regularitāte vairs nav tāda, kāda bija kara sākumā. "Ja pašā sākumā mēs zinājām, ka ziedojumi ir regulāri un varējām visus savus projektus realizēt, tad šobrīd tas ir daudz grūtāk. Tas ir saprotams, tādēļ arī cenšamies dažādos veidos ziedojumus piesaistīt, gan rīkojot ziedojumu akcijas, gan rīkojot labdarības koncertus utt. Cenšamies dažādi šim jautājumam pieiet un ne tikai lūgt ziedojumus, bet arī sniegt kaut ko pretī," teica Noviks.

Noviks informēja, ka biedrības darbs ir vērsts trīs pamatvirzienos. Pirmais ir humanitārā palīdzība Ukrainai, otrs ir atbalsts ukraiņu bēgļiem Latvijā, bet trešais ir darbs uz robežām, kur tiek palīdzēts tiem Ukrainas iedzīvotājiem, kuri bēg no okupētajām teritorijām caur Krieviju uz Latviju un tālāk.

"Pagājušā gada laikā mēs esam nogādājuši palīdzību 16 Ukrainas reģioniem. Kopumā Ukrainā ir 24 reģioni, mēs esam sadarbojušies ar 16 no tiem. Esam nogādājuši pārtiku, apģērbu, dronus, dažādas saimniecības lietas un visu, kas tajā brīdī bija nepieciešams. Daudziem Ukrainā ir iznīcinātas dzīvesvietas un dzīve bija jāsāk praktiski no nulles," informējis Noviks.

Savukārt uz Latviju organizācija atvedusi gandrīz 5000 ukraiņu bēgļu. Pārsvarā tas noticis kara pirmajos divos mēnešos, kad šoferi intensīvi brauca uz Ukrainas-Polijas robežu, aizveda humāno palīdzību un atpakaļ uz Latviju veda bēgļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu