"Latvijas pasts" aicina pastkaršu sūtīšanas entuziastus uz tikšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone/LETA

VAS "Latvijas pasts" rīko 17. Latvijas pastkaršu sūtīšanas entuziastu un starptautiskās "Postcrossing" kustības dalībnieku tikšanos, kas būs veltīta kaligrāfijai, informēja "Latvijas pasta" pārstāve Maija Titava.

Pasākumā prezentēs šim pasākumam speciāli gatavotu pastmarku un pastkarti, savukārt kaligrāfijas māksliniece Kaiva Narbute dalīsies pieredzē par kaligrāfijas praksi, tehnikām un to, kā kaligrāfiju izmantot pastkaršu rakstīšanā. Pasākums notiks 2022.gada 25.augustā plkst.15 "Latvijas pasta" galvenajā ēkā Ziemeļu ielā 10, lidostā "Rīga", Mārupes novadā.

Šī gada "Postcrossing" pastkartes un pastmarkas speciālizdevumā ietverta Latvijas dabas velšu tematika ar kaligrāfijas stilistikā veltītu sveicienu pastkaršu sūtīšanas entuziastiem visā pasaulē. Pastkarte simboliski ataino Latvijas mežu, to bagātīgās veltes, kā arī latviešu aizrautīgo sēņošanas tradīciju. Pastkartes un pastmarkas ierobežotā skaitā būs iespējams saņemt pasākuma ietvaros, norāda Titava.

Pastkaršu sūtītāju entuziasti dalībai pasākumā aicināti pieteikties līdz 21.augustam.

Starptautiskajā "Postcrossing" kustībā piedalās vairāk nekā 803 tūkstoši cilvēku no vairāk nekā 200 pasaules valstīm. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi pastkaršu sūtītāji - viņu skaits šobrīd pārsniedz 3000 dalībnieku, kas nosūtījuši ap 377 000 pastkaršu.

Reģistrējoties interneta vietnē "postcrossing.com" un saņemot nezināma adresāta pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. To izdarot, sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no kustības dalībnieka, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājaslapā "postcrossing.com" un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

"Latvijas pasts" ir "Postcrossing" kustības dalībnieks no 2010.gada, bet kustības dalībniekus uz kopīgu tikšanos pulcē no 2011.gada.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2700 darbinieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu