"Vincenta" līdzīpašnieks nosauc iemeslus restorāna slēgšanai (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Restorāns "Vincents"
Restorāns "Vincents" Foto: facebook.com/restaurantvincents

Šī gada 26. augustā leģendārā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa izlolotais restorāns "Vincents" beigs savu darbību. Tā līdzīpašnieks Emīls Jakrins skaidro iemeslus. 

"Vincenta" līdzīpašnieks Jakrins sarunā ar žurnālu "Privātā Dzīve" skaidro, ka iemesls slēgšanai esot gan

augstā PVN likme ēdināšanas pakalpojumiem, gan maksātspējīgo tūristu skaita samazināšanās.

Šā gada 3. augustā restorāna "Facebook" lapā tika izplatīts paziņojums. "Vēlamies paziņot, ka ar š.g. 26. augustu restorāns "Vincents" pārtrauc savu darbību. Kur vienas durvis aizveras, citas atveras – ar šādu noskaņojumu un labi padarīta darba sajūtu optimistiski raugāmies nākotnē. No sirds uzņemsim visus, kuri vēl kaut reizi vēlas atnākt pie mums, smalki pavakariņot un izbaudīt Vincenta īpašo gaisotni. Vēlamies pateikties visiem mūsu viesiem, kas bijuši ar mums kopā visus šos gadus."

Restorāns "Vincents" 1994. gadā aizsākās kā neliela kafejnīca un mākslas galerija, kas toreiz un arī turpmāk bija mūžībā aizgājušā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa "augstās mākslas" virtuves vērtību mājvieta.

Portāls "Apollo.lv" iepriekš ziņoja, ka 2022. gada 11. februāra rītā pēc ilgas cīņas ar Covid-19 mūžībā devās tautā iemīļotais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Vēlāk vadību leģendārajā restorānā pārņēma Uvis Janičenko, kurš iepriekš strādājis vairākos "Michelin" zvaigžņu restorānos, tostarp Japānā, Spānijā un Zviedrijā.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 8. augusta numurā!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu