Krievijas gaisa triecienā Sīrijā dzīvība atņemta diviem civiliedzīvotājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džihādistu grupējuma "Hayat Tahrir al-Sham" (HTS) kaujinieki.
Džihādistu grupējuma "Hayat Tahrir al-Sham" (HTS) kaujinieki. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas gaisa triecienos nemiernieku ieņemtajos Sīrijas ziemeļrietumos ir nogalināti vismaz divi civiliedzīvotāji, trešdien paziņoja glābēji. 

Divos uzlidojumos otrdienas vakarā pie Ainšibas uz rietumiem no Idlibas pilsētas tika trāpīts pamestai ūdenssūkņu stacijai, kur dzīvoja pajumti zaudējuši sīrieši.

"Tika nogalināti divi vīrieši, kas abi bija civiliedzīvotāji (..) un tika ievainoti pieci citi civiliedzīvotāji, tai skaitā viena sieviete un divi bērni," sacīja glābēju grupas "Baltās ķiveres" brīvprātīgais Rami al Dandals.

Viens no nogalinātajiem bija gados vecs, bet otram bija 18 gadi.

Krievijas militārā intervence Sīrijā kopš 2015. gada ir palīdzējusi Damaskas režīmam atgūt lielu daļu teritorijas, ko bija ieņēmuši nemiernieku spēki 12 gadus ilgušā pilsoņkara sākumā.

Nemiernieku ieņemtajā Idlibas reģionā dzīvo apmēram trīs miljoni cilvēku, no kuriem apmēram puse zaudējuši pajumti citos Sīrijas rajonos.

Lielbritānijā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) "Syrian Observatory for Human Rights" paziņoja, ka gaisa triecieni pie Ainšibas bija vērsti pret militārām bāzēm, kas pieder džihādistu grupējumam "Hayat Tahrir al-Sham" (HTS).

HTS, kuru vada bijusī "Al Qaeda" Sīrijas filiāle, kontrolē Idlibas, Latakijas, Hamas un Alepo provinču daļas. Šis grupējums regulāri veic uzbrukumus Sīrijas karavīriem un valdību atbalstošiem spēkiem.

Krievijas gaisa triecienos Idlibas nomalē pirmdien tika nogalināti 13 HTS kaujinieki un vēl daži tika ievainoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu