Šķēle: Brazīlijai ir izteikti viens spēlētājs, caur kuru iet visa spēle

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu basketbola izlases nākamās pretinieces Brazīlijas spēles stils nav līdzīgs nevienai no komandām, pret kurām latvieši līdz šim spēlējuši Pasaules kausā, norādīja Latvijas izlases spēlētājs Aigars Šķēle.

Latvijas basketbolisti šodien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma otrajā spēlē tiksies ar Brazīliju, uzvarētājai iekļūstot ceturtdaļfinālā un turpinot cīņu par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Mača sākums paredzēts plkst.12.45 pēc Latvijas laika.

"Neierasti, ka būs Dienvidamerikas komanda, kurai ir labs mazais spēlētājs, uz kuru balstās visa komandas spēle. Tāpat ir arī labi un spēcīgi garie spēlētāji. Viņi nav tik gari augumā, bet ir fiziski spēcīgi un atlētiski. Būs kārtīga cīņa no abām komandām, jo vai nu brauc mājās, vai turpini turnīru," teica Šķēle.

Latvijas basketbolisti līdz šim Pasaules kausa finālturnīrā tikušies ar Libānu, Franciju, Kanādu un Spāniju, tiekot pie trīs uzvarām četros mačos. Šķēle izcēla, ka Brazīlija nav līdzīga nevienai no vienībām, ar kuru Latvija spēlējusi šajā turnīrā.

"Brazīlija nav līdzīga nevienai no iepriekšējām komandām. Iepriekšējām nebija viens izteikts līderis un spēles veidotājs, jo, piemēram, Spānijai bija daudzi, kuri to varēja uzņemties. Brazīlijai ir izteikti viens spēlētājs, caur kuru iet visa spēle," norādīja basketbolists.

Viens no Brazīlijas izlases rezultatīvākajiem spēlētājiem un līderiem Pasaules kausā ir saspēles vadītājs Jagu Santuss, kurš katrā spēlē vidēji izcēlies ar 15 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. "Rodionam [Kurucam] būs smags uzdevums. Tāpat kā iepriekšējos mačos, viņš segs līderi un centīsies viņu ierobežot," viņš piebilda.

Cīņā par atlēkušajām bumbām Brazīlija ir ceturtā labākā vienība turnīrā, kamēr Latvija ir viena no vājākajām šajā statistikas rādītājā. Tāpat iepriekšējās spēlēs latviešiem problēmas sagādāja ātri nopelnītas personīgās piezīmes, kas pēc tam ierobežoja atsevišķus spēlētājus. Šķēle arī neslēpa, ka arī šajā spēlē tā varētu būt problēma, jo Brazīlijai ir gari spēlētāji, kuri var spēlēt agresīvi.

"Cerams, ka tā nenotiks, bet iepriekšējā spēlē parādījām, ka jebkurš var nākt vietā. Otrajā puslaikā piemēram, Rolands [Šmits] nebija daudz laukumā, Dāvis [Bertāns] spēlēja par ceturto numuru, [Andrejs] Gražulis bija piektais. Jābūt uzmanīgiem ar piezīmēm," uzsvēra basketbolists.

Latvijas un Brazīlijas vīriešu basketbola izlases līdz šim starptautiskajā arēnā nav spēlējušas savā starpā.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiek Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu