Šoigu izrādījis Kimam Krievijas raķetes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Vladivostokā ticies ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, kurš viņam izrādījis Krievijas raķetes.

Kims apmeklēja militāro lidlauku, kur Šoigu izrādīja Kimam stratēģiskās lidmašīnas, iznīcinātājus un raķetes "Kinžal", ar kurām Krievijas bruņotie spēki ir vairākkārt uzbrukuši Ukrainai.

Pēc tam Kims un Šoigu apmeklēja Klusā okeāna flotes fregati "Maršals Šapošņikovs" Vladivostokā, kur viņiem tika demonstrētas pretkuģu raķešu sistēmas "Uran" un spārnoto raķešu sistēmas "Kalibr", kā arī 100 milimetru automātiskā artilērijas sistēma A-190.

Rietumu mediji un amatpersonas iepriekš bija saistījušas Kima vizīti Tālajos Austrumos ar sarunām par artilērijas lādiņu un prettanku raķešu piegādēm no Ziemeļkorejas.

Saskaņā ar laikraksta "Financial Times" informāciju Maskava par palīdzību karā Ukrainā varētu samaksāt ar graudiem, naftu un militārajām tehnoloģijām, kā arī valūtu. Tiesa gan, ar to tiktu pārkāptas ANO sankcijas, ar ko aizliegta bruņojuma tirdzniecība ar Ziemeļkoreju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu