FOTO Noslēgusies Ziemeļkorejas līdera sešu dienu vizīte Krievijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns svētdien noslēdzis sešu dienu vizīti Krievijā, kurā galvenā uzmanība tika pievērsta militāriem jautājumiem, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Foto: Kims apmeklē Krievijas militāro rūpnīcu Tālajos Austrumos

Kima pirmā oficiālā vizīte ārzemēs kopš koronavīrusa pandēmijas ir uzjundījusi Rietumu bažas, ka Maskava un Phenjana ignorēs sankcijas un noslēgs ieroču darījumu.

Aģentūra "Ria Novosti" publicēja video, kurā redzama Kima pavadīšana stacijā un aizbraukšana ar bruņuvilcienu.

Ziņu aģentūra TASS svētdien ziņoja, ka Kims no reģiona gubernatora dāvanā saņēmis piecus eksplozīvos dronus, izlūkošanas dronu un bruņuvesti. TASS norādīja, ka Ziemeļkorejas līderis saņēmis piecus kamikadzes dronus un izlūkošanas dronu "Geran-25".

TASS ziņoja, ka Piejūras novads gubernators arī "piedāvājis Kimam Čenunam ložu necaurlaidīgu aizsardzības komplektu" un "speciālu apģērbu, kas nav konstatējams ar termokamerām".

Kims sestdien Vladivostokā tikās ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, kurš viņam izrādījis Krievijas raķetes.

Kima vizīte Krievijas Tālajos Austrumos sākās otrdien, un tajā liela uzmanība tika pievērsta militārajiem jautājumiem, par ko liecināja arī Kima pavadošās delegācijas sastāvs, kurā bija daudz virsnieku, simboliska apmaiņa ar šautenēm ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un iznīcinātāju rūpnīcas apskate Komsomoļskā pie Amūras.

Tiek uzskatīts, ka Maskava ir ieinteresēta iegādāties Ziemeļkorejas munīciju, lai turpinātu karadarbību Ukrainā, savukārt Phenjana vēlas Krievijas palīdzību, lai attīstītu savu starptautiski nosodīto raķešu programmu.

Foto: Diktatori Putins un Kims Čenuns tiekas kosmodromā "Vostočnij"

Kims svētdien tikās arī ar Ziemeļkorejas studentiem, kuri studē Vladivostokā.

Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA raksturoja Kima vizītes laikā valdošo atmosfēru kā "dedzīgu un siltu" un paziņoja, ka starp Ziemeļkoreju un Krieviju sākas "jauna draudzības, solidaritātes un sadarbības ēra".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu