Jaunā valdība sāk darbu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Uz pirmo darba sēdi šodien sanāks jaunais Ministru kabineta sastāvs.

Saeimas vairākums piektdien apstiprināja jauno Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadīto valdību, kas piektdien sanāca arī uz pirmo svinīgo sēdi, bet tad nekādus darba jautājumus neskatīja.

Šodien notiks pirmā jaunievēlētā Ministru kabineta darba sēde. Tās laikā plānots lemt par grozījumiem vairākos Ministru kabineta noteikumos, tostarp par adopcijas kārtību un Satiksmes ministrijas ilgtermiņa saistībām jauno elektrovilcienu projekta īstenošanai. Tāpat paredzēts pārņemt valsts pārraudzībā vairākus īpašumus un iepazīties ar vairākiem informatīviem ziņojumiem.

Sēdes slēgtajā daļā ministri spriedīs par Latvijas nostāju prejudiciālā nolēmuma lūguma procesā Eiropas Savienības Tiesas lietā, kā arī par Latvijas nacionālo pozīciju saistībā ar Spānijas prezidentūras iniciatīvu par Eiropas Savienības Atvērto stratēģisko autonomiju.

Tāpat slēgtajā daļā runās par finansējuma piešķiršanu valsts akciju sabiedrībai "Elektroniskie sakari" konferences "5G Techritory" organizēšanai 2023.gadā un uzklausīs rādītāju novērtējumu par īstermiņa eksporta kredīta garantiju izsniegšanas noteikumi komersantiem un atbilstošām lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām.

Jau ziņots, ka jaunajā valdībā savu amatu saglabājuši jau iepriekšējā Ministru kabinetā strādājošie - finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Ārlietu ministra postenī oficiāli apstiprināts līdzšinējais ministra pienākumu izpildītājs un iepriekšējās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV). Iekšlietu ministra amatā pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezies Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis (JV).

Par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri līdz ar Saeimas lēmumu kļuvusi kādreizējā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja, Saeimas deputāte Inga Bērziņa (JV). Savukārt veselības ministra amats uzticēts ārstam, Saeimas deputātam Hosamam Abu Meri (JV).

No ZZS ekonomikas ministra amatā apstiprināts šī politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis, zemkopības ministra amatā - Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS), labklājības ministra amatā - kādreizējais labklājības ministrs, Saeimas deputāts Uldis Augulis (ZZS), bet klimata un enerģētikas ministra amatā - parlamentārietis Kaspars Melnis (ZZS).

No "Progresīvajiem" par kultūras ministri apstiprināta Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeja direktore, Rīgas domes deputāte Agnese Logina (P), aizsardzības ministrs būs Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds (P), bet satiksmes ministrs - "Progresīvo" Saeimas frakcijas vadītājs Kaspars Briškens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu