Porziņģis komentējis pirmo maču jaunās komandas sastāvā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar žurnālistiem dalījies ar pārdomām par debiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" rindās.

Jau ziņots, ka "Celtics" pirmssezonas pārbaudes spēļu sēriju svētdien uzsāka ar uzvaru mājās pār Filadelfijas "76ers" - 114:106 (20:29, 39:28, 22:23, 33:26).

Porziņģis guva 17 punktus, bet Teitams nepilnās 27 minūtēs laukumā sakrāja 13 punktus, desmit atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

"Tas ir superviegli. Viņš ir tik talantīgs un laukumā sev pievērš tik daudz uzmanības, ka atvieglo man spēli. Tas ir perfekts scenārijs man," teica Porziņģis.

"Pat mēs paši nezinām, kā spēlēsim. Tas ir sava veida brīvais stils, un mūs ir grūti nosegt, jo citām komandām ir grūti saprotams, ko darīsim," par "Celtics" spēles stilu saka Latvijas spēlētājs, kurš šajā mačā kopā ar Teitamu laukumā devās uzbrucēja pozīcijā.

Porziņģis vēl piebilda, ka citām komandām tā ir liela problēma - "Pick&Roll" situācijās segt viņu un citus spēlētājus, kuri pēc tam var iemest no tālienes, kā arī doties groza virzienā, pielietojot dažādus uzbrukuma variantus.

Centra spēlētāja pozīcijā darbojās Els Horfords, Porziņģim atzīmējot Horforda pieredzi.

"Mēs labi sākām spēli. Jutos labi. Tā mums bija pirmā oficiālā spēle kopā, un es domāju, ka tas ir labs pirmais solis komandas "ķīmijas" radīšanai," par komandas saspēli teica Latvijas basketbolists. "Jo vairāk spēlējam kopā, jo labāk mēs saprotam cits cita spēli."

Spēlētājs atzīmēja arī komandas darbu aizsardzībā, kur gan viņam ir dažas jaunas lietas, pie kā vēl jāpierod, kā arī komanda izmēģina dažus jaunus risinājumus. Tāpat viņš atzīmēja milzīgo līdzjutēju atbalstu pirmssezonas spēlē.

Nākamo spēli Vašingtonas basketbolisti aizvadīs pirmdien, kad izbraukumā spēlēs ar Ņujorkas "Knicks".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu