VIDEO "Neuztvēru to nopietni." Pacientam par stundu slimnīcā jāsamaksā 140 eiro (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca Foto: Zane Bitere / LETA

Ādažu novada iedzīvotājs Aivars svētdien, 17. oktobrī, tika nogādāts Rīgas austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā un pārvests uz kardioloģijas nodaļu, no kuras pēc stundas devies mājās. Slimnīcas izrakstītais rēķins par īso laika sprīdi viņu šokējis, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Slimnīcas uzņemšanā Aivars pavadījis arī aptuveni stundu, lēmums viņu pārvest uz kardioloģijas nodaļu pieņemts pēc slimnīcā veiktajām pārbaudēm. Aivars iebildis, taču darbinieces esot pierunājušas: "Jūs tur varēsiet vienoties ar ārstiem!"

Video: "Bez tabu" sižets

Nonācis nodaļas vienpadsmitajā palātā, viņš uzreiz uzmeklējis personālu, kam norādījis, ka nevēlas tikt stacionēts. Nodaļā sastaptā darbiniece gan norādījusi: ja viņš plāno pamest stacionāru, tas maksās 140 eiro. Savukārt, ja viņš plāno palikt, tad par vienu nakti būs jāšķiras tikai no 10 eiro.

"Domāju, ka daktere tādā veidā joko, grib mani pierunāt palikt nodaļā. Neuztvēru to nopietni," stāsta Aivars.

Pastkastītē viņš ieraudzījis slimnīcas sūtīto vēstuli, kas uzrādījusi, ka par pavadīto stundu patiešām jāmaksā 140 eiro. Vīrietis atminas, ka nodaļā nekādi ārstniecības pasākumi viņam netika veikti. Viņš pat nepaguva apgulties palātas gultā. Viņš atminas, ka afekta stāvoklī parakstījis kādu māsiņas doto dokumentu.

Slimnīca gan norāda, ka vīrietis uzņemšanā nav iebildis pret pārvešanu uz nodaļu. Saņemot Aivara iesniegumu, rēķins pārskatīts, un tagad jāmaksā daudz mazāka summa. Slimnīcas pārstāve norāda, ka līdzšinējais rēķins par stacionārā pavadīto laiku tika atcelts un tika sagatavots izraksts tikai par veiktajiem ārstniecības pasākumiem.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu