Ziņojums: okupantu karavīriem Ukrainā ierakumos piegādā narkotikas (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīri. Ilustratīvs attēls
Krievijas karavīri. Ilustratīvs attēls Foto: Kosmogenez/Shutterstock

Krievijas karavīriem Ukrainā tiek piegādātas tā saucamās "smagās" narkotikas, lai palīdzētu pārvarēt garlaicību, ziņo ASV medijs "Insider", atsaucoties uz Krievijas neatkarīgo izdevumu "Verstka".

"Verstka" izpētē secināts, ka krievu karavīri frontē lieto tādas vielas kā mefedronu, amfetamīnu un alfa-Pirolidinopentiofenonu (alfa-PVP), kas veicina paranoju un halucinācijas. 

"Verstka" saistībā ar narkotiku lietošanu intervējis vairākus krievu karavīrus. "Tas ir kā Lasvegasā," teica kāds kareivis. Cits karavīrs, kurš pats frontē lieto narkotikas, norādīja, ka visi par šīm tendencēm zina, bet to necenšas apturēt. 

"Galvenais citus netraucēt. Vienkārši nepamet ierakumus," norādīja vīrietis. Viņš teica, ka lielākā daļa karavīru lieto narkotikas aiz garlaicības. 

"Verstka" norādīja, ka tikt pie narkotikām ir viegli – tās piegādā vietējie iedzīvotāji, ienes paši karavīri vai arī tiek atrastas caur ziņu apmaiņas lietotni "Telegram".

Taču tās nepārdod par lētu cenu, jo piegādāt karadarbības zonā ir bīstami. Trīs šļirces ar narkotiskajām vielām maksājot aptuveni 15 000 rubļu (aptuveni 148 eiro).

Par narkotiku lietošanu Krievijas karavīru vidū ziņots jau maijā. Lielbritānijas domnīca "United Royal Service Institute" vēstīja, ka krievu karavīri uz kaujas lauka bieži darbojas amfetamīna un citu narkotisko vielu iespaidā.

Narkotikas, ko parasti uzņem šķidrā veidolā, nostiprina karavīrus, ļaujot viņiem virzīties uz priekšu pat pēc tam, kad gūti ievainojumi.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu