"Tā būtu katastrofa." Zviedrijas slēpošanas zvaigzne asi kritizē ieceri apritē atgriezt krievu slēpotājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kalle Halfvarsons
Kalle Halfvarsons Foto: AFP / Scanpix

Zviedrijas slēpošanas zvaigzne Kalle Halfvarsons sarunā ar mediju "Expressen" norādījis, ka krievu sportistus jau gaidāmajā sezonā varētu atgriezt sacensību apritē. 

Jau 25. oktobrī tiks Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) padomes sapulcē tiks apspriesta Krievijas slēpotāju atgriešanās apritē jau šajā sezonā.

Pēc tam, kad Cīrihē noslēdzās nesenā FIS sanāksme, slēpošanas sabiedrība bija pārliecināta, ka krievu sportistu atgriešanās apritē jau gaidāmās sezonas ietvaros, neesot aktuāls temats. Tomēr izrādās, ka tā vēl ir reāla iespējamība. Halfvarsons gan norāda, ka šobrīd būtu par vēlu pieņemt šādu lēmumu.

"Tā būtu izgāšanās. Es domāju, ka viņiem kaut kad nākotnē vajadzētu ļaut atgriezties, bet ne tagad. Pieļauju, ka viņi visu šo laiku nav veikuši dopinga pārbaudes. Līdz ar to viņus nedrīkst atgriezt apritē," sacījis Halfvarsons.

Savukārt cita Zviedrijas slēpošanas saimes pārstāve Maja Dalkvista bijusi pārsteigta, ka šāds temats vispār tiek cilāts: "Ak! Es domāju, ka šis jautājums ir izlemts. Es uzskatu, ka viņi nedrīkst sacensties, kamēr turpinās karš."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu