Kuleba: Ukraina optimistiski raugās uz sarunām par iestāšanos ES

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina ir noskaņota optimistiski, ka sarunas par tās uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES) tiks uzsāktas šogad, 2. novembrī sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

Runājot ar žurnālistiem pirms Eiropas jautājumiem veltītās konferencei Berlīnē, Kuleba sacīja, ka Ukraina ir ceļā uz to, lai izpildītu savas saistības iestāšanās sarunu uzsākšanai.

"Mēs esam optimistiski. Mēs veicām daudz reformu, un mēs pieņēmām likumus, kas bija nepieciešami, lai atbilstu rekomendācijām, lai tās iemiesotu," viņš sacīja.

"Tāpēc mēs ar nepacietību gaidām šī ziņojuma prezentāciju, un man ir pamats uzskatīt, ka tas sagatavos ceļu Eiropadomes lēmumam par iestāšanās sarunu uzsākšanu ar Ukrainu," norādīja Kuleba.

ES samitā Briselē 14. un 15.decembrī bloka paplašināšana būs viens no galvenajiem tematiem. Līdz tam laikam Eiropas Komisija būs iesniegusi savus ziņojumus par Ukrainas un Moldovas pieteikumiem dalībai ES.

Pašas ES reformu procesam nevajadzētu bremzēt uzņemšanas procesu, sacīja ministrs.

"ES reformai nevajadzētu sagrābt paplašināšanās procesu kā ķīlnieku, un mums ir jāatrod ES reformēšanas procesa un paplašināšanas turpināšanas īstais līdzsvars," norādīja Kuleba.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu