Medijs: Ukraiņu pulkvedis organizējis "Nord Stream" gāzesvada spridzināšanu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Pazīstamais amerikāņu izdevums "The Washington Post" minējis, ka aiz uzbrukuma Krievijas gāzesvadam "Nord Stream" stāv 48 gadus vecais ukraiņu pulkvedis Romāns Červinskis, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Informāciju "The Washington Post" ieguvis no vairākiem Eiropas un Ukrainas politiķiem, kā arī cilvēkiem, kas pārzinājuši uzbrukuma detaļas. Avoti norāda, ka Červinskis vadījis sešu cilvēku komandu. 

Grupas biedri izmantojuši viltotas identitātes un noīrējuši buru laivu. Savukārt līdz vadam tikuši ar niršanas ekipējuma palīdzību un uz tā novietojuši sprāgstvielas. 

Medijs norāda, ka Červinskis nedarbojās viens un viens arī neplānoja operāciju, taču sekoja augsta ranga virsniekiem, kuri darbojušies Ukrainas bruņoto spēku vadītāja Valērija Zalužnija labā. 

Červinskis savu dalību operācijā noliedz, norādot, ka tas ir Kremļa propagandas naratīvs. "Washington Post" atzīmē, ka Červinska dalība operācijā ir vistiešākie pierādījumi Ukrainas armijas iesaistei gāzes vada spridzināšanā. 

Izdevums, atsaucoties uz ASV amatpersonu teikto, norāda, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iepriekš par uzbrukumu neko nav zinājis. Červinskis tagad par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturēts Kijivā. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu