"Prometey" basketbolisti Rīgā Eirokausa mačā tiek pie panākuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēle "Arēnā Rīga", kurā tiekas "Vef Rīga" un "Prometey".
"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēle "Arēnā Rīga", kurā tiekas "Vef Rīga" un "Prometey". Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgā bāzētā Ukrainas basketbola komanda Slobožanskas "Prometey" otrdien "Arēnā Rīga" ULEB Eirokausa septītās kārtas mačā izcīnīja panākumu pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas.

"Prometey" savā laukumā ar rezultātu 98:89 (29:26, 19:23, 27:18, 23:22) uzvarēja Telavivas "Hapoel".

Mājinieku rindās Tajs Odiase ar 19 punktiem un deviņām izprovocētām piezīmēm bija rezultatīvākais, 16 punktus pievienoja Devons Rīds, kamēr 14 punktus guva Ronalds Mārčs un Iļja Sidorovs, kurš arī sakrāja sešas rezultatīvas piespēles.

Telavivas komandā ar 18 punktiem izcēlās Brajans Angola, bet Džeikovans Brauns sakrāja 15 punktus, septiņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles, un vēl 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas tika Džeilenam Hoardam.

A grupā "Hapoel" ar bilanci 4-2 ir trešā, bet "Prometey" ar trīs uzvarām septiņās spēlēs ieņem septīto vietu.

Pirms spēles pret Telavivas komandu "Prometey" savā laukumā ar 79:96 zaudējot "Paris" un izbraukumā ar 71:85 piekāpjoties Viļņas "Wolves". Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "Prometey" basketbolisti septiņās cīņās ir tikuši pie sešiem panākumiem.

Pagājušajā sezonā "Prometey" triumfēja LIBL, bet Eirokausā izcīnīja 11 uzvaras pēc kārtas un sasniedza pusfinālu, kur savā laukumā ar 74:76 piekāpās Ankaras "Turk Telekom".

"Hapoel" pagājušajā sezonā gan Izraēlas virslīgas pamatturnīrā, gan izslēgšanas spēlēs ieņēma otro vietu, bet Eirokausā pēc trešās vietas grupā izslēgšanas spēlēs izraēlieši tika līdz ceturtdaļfinālam.

Otrdien vēl Roberta Blumberga pārstāvētā Grieķijas vienība Saloniku "Aris" viesos spēlēs ar Francijas "Bourg-en-Bresse".

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu