VIDEO Šiliņa lieliskais sniegums neglābj komandu no zaudējuma FIBA Eiropas kausa mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārlis Šiliņš
Kārlis Šiliņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas basketbolists Kārlis Šiliņš trešdien FIBA Eiropas kausa sezonas piektajā spēlē guva 31 punktu un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, viņa pārstāvētajam Vācijas klubam "Gottingen" piedzīvojot pirmo zaudējumu, kamēr Roberts Stumbris bija tuvu "triple-double" Hertogenbosas "Heroes Den Bosch" komandas uzvarā.

Getingenes basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 104:109 (23:15, 23:26, 24:26, 21:24, 13:18) papildlaikā zaudēja Itālijas A sērijas vienībai "Varese".

Šiliņš, spēlējot 31 minūti un četras sekundes, grozā raidīja 12 no 15 divpunktu metieniem, vienu no trīs tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, iekrāja labāko +/- rādītāju komandā (+8) un tika pie 36 efektivitātes koeficienta punktiem.

Vēl mājiniekiem 18, 17 un 16 punktus guva attiecīgi Umoja Gibsons, Zaks Ensmingers un Fedors Žugičs.

Uzvarētājiem ar 29 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Olivjē Hanlans, 22 punktus guva Geibs Brauns un 17 pievienoja Dāvide Moreti.

I apakšgrupā "Varese" un "Gottingen" uzvarējušas četrās no piecām spēlēm, bet pa vienam panākumam guvušas Tbilisi TSU un Nikosijas "Keravnos".

Tikmēr Stumbris guva 20 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles mačā, kurā Nīderlandes vienība "Heroes Den Bosch" mājās ar rezultātu 109:91 (27:21, 28:15, 24:27, 30:28) pārspēja Kosovas komandu "Peja".

Stumbris 35 minūtēs un 36 sekundēs realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem un četrus no astoņiem tālmetieniem, divreiz pārkāpa noteikumus, piecreiz kļūdījās, pārtvēra vienu bumbu, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+13) un 29 efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem 30 punktus guva Deriks Feners un ar 26 punktiem piebalsoja Ostins Praiss. Pretiniekiem 31 punktu guva Džejs Čendlers, bet 23 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Džastinam Deivisam.

H apakšgrupā visās piecās spēlēs uzvarējusi Kemnicas "Niners", pa diviem panākumiem ir Stargardas "PGE Spojnia" un "Peja" basketbolistiem, bet viena uzvara ir "Heroes Den Bosch" komandai.

Savukārt Artjoms Butjankovs guva astoņus punktus, kamēr Baku "Sabah" viesos ar rezultātu 80:99 (15:29, 17:33, 21:20, 27:17) zaudēja Stambulas "Bahcesehir College".

Butjankovs spēlēja 23 minūtes un vienu sekundi, realizēja trīs no desmit divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet nerealizēja abus tālmetienus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, iekrāja labāko +/- rādītāju komandā (+13) un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

D apakšgrupā pa četrām uzvarām piecās cīņās svinējušas "Nymburk" un "Bahcesehir College", bet pa vienai uzvarai ir "Mornar Bar" un "Sabah" basketbolistiem.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs otrajā posmā, kur 16 komandas tiks sadalītas četrās grupās, pirmo divu vietu ieguvējām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss Vecajā kontinentā ir rangā ceturtais turnīrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu