Valmieras novada Gada cilvēka titulu saņem ukrainiete

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valmieras novada pašvaldība

Valmieras novada Gada cilvēka titulu līdz ar citiem šī apbalvojuma laureātiem šogad saņēmusi ukrainiete Oksana Kiriļuka, informēja pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Kiriļuka, pašai esot bēglei no kara plosītās Ukrainas, Valmieras pašvaldības apbalvojumu saņēma par ieguldīto neatsveramo darbu palīdzības sniegšanā Ukrainai, lai Valmieras novada sniegtais atbalsts būtu mērķtiecīgi virzīts un sasniegtu pēc iespējas vairāk cilvēku.

Apbalvojums viņai piešķirts par ieguldījumu, Valmierā atverot Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas pārstāvniecību Latvijā, tādējādi sniedzot plašākas iespējas realizēt projektus un piesaistīt līdzekļus, lai sniegtu palīdzību Ukrainas atjaunošanai pēc kara un valsts integrācijai Eiropas Savienībā.

Par augstiem sasniegumiem sportā un Valmieras vārda nešanu pasaulē apbalvojumu "Valmieras novada Gada cilvēks" saņēma sportiste Agate Caune.

Par ekspozīcijas "de Woldemer" jaunā stikla apjoma virs pils mūriem izbūvi un seno dzīvojamo ēku restaurēšanu, seno ēku atjaunošanu veicot pēc iespējas autentiski, apbalvojumu saņēma SIA "R.K.C.F. Renesanse" valdes loceklis Raimonds Kuncevičs.

Par nenovērtējamu darbu, vadot senioru vīru kori "Baltie bērzi", par izcilu darbību, stiprinot Dziesmu un Deju svētku kustību, apbalvojumu saņēma diriģente, mūzikas pedagoģe Inga Zirne.

Savukārt par Valmieras zemnieku tiešsaistes tirdziņa brīvprātīgu organizēšanu Valmierā, stiprinot vietējos zemniekus, dodot iespēju iedzīvotājiem tieši no Valmieras novada zemniekiem iegādāties veselīgu, Valmieras novadā augušu pārtiku, par bioloģiskās saimniecības "Mežvijas" attīstīšanu apbalvojumu "Valmieras novada Gada cilvēks" saņēma zemnieku saimniecības "Mežvijas" saimniece Santa Rumba.

Pašvaldība arī piešķīrusi vairākus apbalvojumus "Valmieras novada Goda pilsonis".

To saņēma deju kolektīvu vadītāja, horeogrāfe Ieva Adāviča, mākslas zinātņu doktors Jānis Kalnačs, zemnieku saimniecības "Adzelvieši" saimnieki Dzidra un Jānis Grīnbergi, Rūjienas Izstāžu zāles vadītāja Līga Siliņa un ārsta palīgs Svetlana Vilne.

Kā norāda Valmieras novada domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei"), šie ir īpaši apbalvojumi, jo pieteikumus varēja iesniegt ikviens cilvēks. Šie apbalvojumi ir no cilvēka cilvēkam, izsakot pateicību par paveikto.

"Jūsu darbs un skatījums uz dzīvi kādu iedvesmo, kāds lepojas, ko esat darījuši sava novada, pilsētas vai pagasta labā, kādam esat paraugs," sveicot apbalvojumu saņēmējus, teica Baiks.

Apbalvojumu saņēmējiem pasniedza īpašu Valmieras novada Goda zīmi. Tajā atainots Valmieras novada ģerbonis - ozols uz pakalna zelta laukā un ūdens pakājē, simbolizējot latviskumu, pamatīgumu, stabilitāti, spēku, dabas mīlestību, pēctecību un tradīcijas, tiekšanos uz izaugsmi un attīstību, dzīvību un dinamiku.

Apbalvojumi "Valmieras novada Goda pilsonis" un "Valmieras novada Gada cilvēks" pēc Valmieras novada izveides tika pasniegti otro reizi. Iedzīvotāju iesniegtos pieteikumus apbalvojumiem vērtēja Valmieras novada pašvaldības domes apstiprināta neatkarīga komisija - Valmieras novada iedzīvotāji, dažādu jomu pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu