Rafahas robežpunktu kontrolēs privāts ASV uzņēmums, vēsta laikraksts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rafaha 5. maijā.
Rafaha 5. maijā. Foto: Abed Rahim Khatib/dpa/picture-alliance

​Gazas joslas dienvidos Rafahas robežpārejas punkts tiks nodots privāta ASV drošības uzņēmuma kontrolē pēc Izraēlas militārās operācijas pabeigšanas Rafahas pilsētā, otrdien ziņoja Izraēlas laikraksts "Haaretz".

Par to ir vienojušās Izraēla, ASV un Ēģipte, ziņoja "Haaretz", gan neminot konkrētu uzņēmumu.

Izraēlas valdība nevēlējās komentēt šo laikraksta ziņu. ASV Nacionālās drošības padomes komunikāciju direktors Džons Kērbijs sacīja, ka viņam par to nekas nav zināms.

Izraēlas armija ir sākusi operāciju dažos Rafahas rajonos un otrdien pārņēma savā kontrolē Rafahas robežpārejas punktu Gazas joslas pusē.

Izraēla ir solījusi nenodarīt kaitējumu robežpārejas punkta infrastruktūrai, lai nodrošinātu tā darbības turpināšanu, ziņoja "Haaretz".

Izraēla arī apliecinājusi ASV un Ēģiptei, ka ierobežos operāciju Rafahā, jo tās vienīgais mērķis ir nodrošināt, lai kaujinieku grupējumam "Hamās" vairs nebūtu nekādas kontroles pār šo robežpārejas punktu.

Izraēla uzskata, ka šīs kontroles zaudēšana būs ievērojama "Hamās" neveiksme, jo grupējums vairs nevarēs aplikt ar nodokļiem ienākošās preces Gazas joslā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu