Decembra sākumā Latvijā notiks Mākslu terapijas dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ABO PHOTOGRAPHY/Shutterstock

No 4. decembra līdz 10. decembrim Latvijā norisināsies Mākslu terapijas dienas, kuru mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar mākslas terapiju, informēja Mākslu terapijas dienu koordinatore Ilze Lejniece.

Ņemot vērā notikumus pasaulē, šogad Mākslu terapijas dienu tēma ir "Augt mākslā", aktualizējot tēmu par mākslas terapiju kā psiholoģiskā atbalsta iespēju izglītības vidē. Šobrīd sabiedrībā aktualizējušies jautājumi, kas saistīti ar izglītību Latvijā - adaptācija skolā, psiholoģiskais klimats, psiholoģiskais atbalsts skolai, skolotājiem, skolniekiem, un arī vecākiem.

Plānots, ka Mākslu terapiju dienu laikā norisināsies ap 20 klātienes pasākumi - atvērtās meistarklases, izglītojošās, teorētiskās un praktiskās nodarbības, individuālās un grupas mākslas terapijas sesijas.

Pasākumi notiks Rīgā, Jelgavā, Bauskā, Ādažos, Cēsīs, Valmierā, Strenčos un Liepājā.

Piemēram, 5.decembrī mākslas telpā "Zuzeum" norisināsies praktiskā nodarbība studentiem "Stresa mazināšana pirms eksāmeniem", kuras laikā radošā procesa laikā un atklājot mākslas darbos esošos vizuālos vēstījumus, katram būs iespēja atklāt tos resursus, kas būs palīdzoši drudžainā eksāmenu laikā.

Savukārt Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca un VSIA "Slimnīca "Ģintermuiža" Jelgavā visas nedēļas garumā piedāvās iespēju apmeklēt dažādas nodarbības un meistarklases, kas ļaus interesentiem piedzīvot izaugsmi caur visām četrām mākslas terapijas speciālizācijām.

Pasākumi notiks gan bez maksas, gan arī par daļēju samaksu vai ziedojumiem.

Mākslu terapija Latvijā ir veselības aprūpes joma, kurā pacientu/klientu daudzveidīgo veselības un sociālo problēmu risināšanai un pārvarēšanai individuāli vai grupā terapeitiskās vides un terapeitisko attiecību kontekstā izmanto: mākslas līdzekļus, tehnikas un paņēmienus, radošo procesu un tā rezultātu, pacienta/klienta atgriezenisko saiti par procesu un/vai radīto darbu, kas tiek saprasta, kā viņa sajūtu, emociju, jūtu, domu, vajadzību, spēju, resursu, interešu, grūtību un citu izpausme profesionālā mākslas terapeita klātbūtnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu