JV politiķi slavē Kariņu devumu Latvijas politikā un nepiekrīt aicinājumiem viņam demisionēt (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās) un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam.
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās) un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam. Foto: Zane Bitere/LETA

"Jaunā vienotība" (JV) atsevišķu Saeimas opozīcijas deputātu aicinājumus Krišjānim Kariņam (JV) atkāpties no ārlietu ministra amata pēc izskanējušās kritikas par speciālo avioreisu izmantošanu uzskata par nepamatotiem, norādīja JV pārstāve Anna Ūdre.

JV Kariņu redz kā valstsvīru, kuram ir jāturpina strādāt Latvijas labā, atzīmēja JV pārstāve.

"JV, ņemot vērā pēdējā laikā aktualizēto jautājumu par Ministru prezidenta lomu ārpolitikā, pauž stingru atbalstu Krišjānim Kariņam, kurš četrus ar pusi gadus vadīja valdību," teikts partiju apvienības paziņojumā, kurā norādīts, ka Kariņš ir politiskā spēka valdes priekšsēdētājs.

"Kariņš, būdams politikā, pirmajā vietā vienmēr ir licis valsts un sabiedrības intereses - arī laikā, kad pildīja Ministru prezidenta amata pienākumus," uzsver JV lielākās partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Viņš norāda uz Kariņa gatavību uzņemties vadīt piecu partiju koalīcijas veidotu valdību iepriekšējā, 13.Saeimas sasaukumā, kad JV bija mazākā Saeimas frakcija.

"Kariņš izveda mūs cauri Covid-19 pandēmijas krīzei un apņēmīgi vadīja valdību laikā, kad Krievija sāka karu pret Ukrainu, pirms trim mēnešiem partijas attīstības vārdā šo stafeti nododot pašreizējai premjerministrei Evikai Siliņai (JV). Pilnībā atbalstu Kariņu, jo zinu, ka grūtos brīžos mēs vienmēr varam uz viņu paļauties," akcentē Ašeradens.

"Kariņu pazīstu kā godavīru, kurš tur doto vārdu un pilda solījumus. Būdams premjers, viņš grūtos apstākļos sekmēja tautsaimniecības attīstību un mūsu sabiedrības labklājības pieaugumu," pauž JV domes priekšsēdētājs, veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Abu Meri atzīmē, ka Kariņš panāca Latvijas starptautisko atpazīstamību un "veidoja labas attiecības ar mūsu draugiem Eiropā".

JV valdes locekle Inga Bērziņa, partijas "Kuldīgas novadam" valdes priekšsēdētāja, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre pauž, ka Kariņa ieguldītais darbs valsts attīstībā ir bijis būtisks gan iekšpolitikā, gan ārpolitikā, "tādēļ atbalstu viņa turpmāko politisko darbību".

"Kariņš ar saviem darbiem pierādījis, ka ir valstsvīrs un savas valsts patriots. Pildot Ministru prezidenta amata pienākumus, viņš vadīja vairāku smagu krīžu pārvarēšanu un panāca Latvijas starptautiskās lomas pieaugumu," akcentēts JV paziņojumā.

Partiju apvienībā uzsver Kariņa ieguldījumu Latvijai nozīmīgos iekšpolitiskos un ārpolitiskos procesos, uzskaitot vairākus piemērus, tajā skaitā, Kariņa lomu, novēršot Latvijas nonākšanu "pelēkajā sarakstā" attiecībā uz noziedzīgi iegūtas naudas atmazgāšanu.

Tāpat tiek uzsvērts politiķa paveiktais, "izcīnot vēsturiski lielāko ES finansējums daudzgadu budžeta ciklā", kā arī iesaiste ES un NATO atbalsta nodrošināšanā saistībā ar Baltkrievijas izvērsto hibrīduzbrukumu un lēmumos par NATO klātbūtnes stiprināšanu Latvijā.

Jau ziņots, ka daļā sabiedrības kritiku izpelnījušies Kariņa Ministru prezidenta laika vadīto delegāciju veiktie speciālie avioreisi no 2021.gada līdz 2023.gada septembrim, kas no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai izmaksājuši 613 830 eiro. Kariņš uzskata, ka šādi lidojumi esot bijuši nepieciešami, lai Latvija būtu pārstāvēta starptautiskās sanāksmēs.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu