Pēc 7. oktobra pieaudzis palestīniešu atbalsts "Hamās" teroristiem, liecina aptauja (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Kara laikā ar Izraēlu atbalsts teroristiskajam grupējumam "Hamās" palestīniešu vidū ir audzis, un pat karadarbībā stipri cietušajā Gazas joslā pārliecinošs vairākums respondentu noraida Rietumu atbalstīto pašpārvaldi prezidenta Mahmuda Abasa vadībā, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju 57% respondentu Gazas joslā un 82% Rietumkrastā uzskata, ka slaktiņš, kuru "Hamās" sarīkoja 7.oktobrī Izraēlā, noslepkavojot 1200 cilvēku un sagrābjot 240 ķīlniekus, bijusi pareiza rīcība.

Tikai 10% aptaujāto atzinuši, ka "Hamās" ir pastrādājis kara noziegumus, kamēr nospiedošais vairākums apgalvo, ka nav redzējuši videoierakstus, kuros būtu redzami teroristu pastrādātie noziegumi.

Kopumā 88% palestīniešu izteikušies, ka vēlas, lai Abass atkāptos, kamēr Rietumkrastā šādu viedokli pauduši 92% aptaujāto.

Tajā pašā laikā 44% respondentu Rietumkrastā izteikušies, ka atbalsta "Hamās", kamēr vēl septembrī tādu bija tikai 12%. Gazā teroristiem atbalstu izteikuši 42%, kas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā pirms trim mēnešiem.

Savukārt atbalsts palestīniešu pašpārvaldei turpinājis mazināties, un šobrīd 60% uzskata, ka tā jāatlaiž.

Aptauja veikta laikā no 22.novembra līdz 2.decembrim, intervējot 1231 respondentu Gazas joslā un Rietumkrastā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu