Piededzis ēdiens Rīgā izraisa ugunsgrēku. Izglābti divi cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova / LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkā Rīgā izglābti divi cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.2.35 tika saņemta informācija no kaimiņiem, ka Ropažu ielā Rīgā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī ir izveidojies sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji caur logu iekļuva mājoklī un konstatēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens un mājoklī atrodas divi aizmiguši cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotā dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt plkst.10.43 saņemts izsaukums uz Daugavas upi Rīgā, kur ūdenī bija cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu nokļuva līdz cilvēkam un nogādāja viņu krastā. Cilvēks tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.11.29 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Ap trijiem dienā Dārznieku ielā Jēkabpilī vienstāvu dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums un siena 12 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki.

Plkst.18.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Gailīšu pagastu, kur četrstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas 0,5 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās 16 cilvēki.

Neilgi pēc pusnakts ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lāčplēša ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega siena un starpstāvu pārsegums 5 kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuējās trīs cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 62 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu