Londonas mērs atteicies ziedot Ukrainai lietošanai nodotās automašīnas (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas mērs Sadiks Hans noraidījis lūgumu nodot Ukrainai automašīnas, kas nodotas metāllūžņos pilsētas emisijas kontroles programmas (ULEZ) ietvaros, vēsta britu laikraksts "The Telegraph".

Redakcijas rīcībā esošā vēstulē Hans paziņo, ka neļaus nosūtīt spēkratus uz karadarbības zonu. Vienlaikus laikraksts atgādina, ka programma galvenokārt attiecas uz pilnpiedziņas automobiļiem un pikapiem, kas ļoti nepieciešami Ukrainas armijai frontē.

Septembrī Kijivas mērs Vitālijs Kļičko lūdza Hanam ziedot Ukrainai dažus no transportlīdzekļiem, kas paredzēti nodošanai metāllūžņos. Pēc viņa domām, šādam solim būtu "milzīgs potenciāls", un Ukrainai piešķirtās automašīnas varētu izmantot "dažādiem glābšanas un transporta mērķiem".

Pirms dažām dienām Hans nosūtījis Kļičko atbildi, kurā noraidījis viņa lūgumu. Savu lēmumu viņš pamatojis ar to, ka šādas piegādes neatbilstu tiesību aktiem, kas paredz, ka ULEZ metāllūžņu programmai jāsniedz labumu londoniešiem no "ekonomiskā, sociālā vai vides aizsardzības viedokļa", laikraksts citē mēra vēstuli.

Hana lēmumu kritizējusi Konservatīvās partijas kandidāte uz Londonas mēra amatu Sūzena Holla, kura to nosauksi par "absurdu". Atbalstīt Ukrainu, kas aizstāvas pret tādu tirānu kā Krievijas diktators Vladimirs Putins, ir "visu londoniešu un pasaules sabiedrības interesēs", uzsvērusi Holla.

Toriju politiķe apsolījusi, ka ievēlēšanas gadījumā viņa centīsies mainīt noteikumus, lai Ukraina varētu saņemt iznīcināšanai nodotās automašīnas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu