Lietoto preču veikala atradums. Par dažiem dolāriem iegādāta vāze izsolē tiek pārdota par vairāk nekā 100 000 dolāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Wright20.com

Sieviete ASV, kas vietējā lietoto preču veikalā iegādājās vāzi par 3,99 ASV dolāru, vēlāk izsolē to pārdevusi par vairāk nekā 100 000 dolāru, vēsta ārvalstu mediji. 

Kad Džesika Vinsenta iegādājās vāzi vietējā lietoto preču veikalā Virdžīnijā, viņai bija nojausma, ka tā varētu būt vērtīga, viņa sacījusi laikrakstam "New York Times". 

"Man bija nojausma, ka tā varētu būt 1000 vai 2000 dolāru vērta, bet es nezināju, cik patiesībā tā bija vērta, līdz veicu nelielu izpēti," sacīja sieviete. Viņa vāzes apakšā pamanījusi nelielu M burtu, kas lika aizdomāties, ka tas varētu nozīmēt "Murano". Tā ir sala Itālijā, netālu no Venēcijas, kas slavena ar stikla izstrādājumiem. 

Sieviete vāzi iegādājās par nepilniem četriem dolāriem un pēc tam internetā noskaidroja, ka tā izskatās pēc pazīstama itāļu arhitekta Karlo Skarpas darba. Vēlāk tā tika identificēta kā daļa no Skarpa 1940. gadu sērijas "Pennellate".

Pagājušajā nedēļā vāze tika pārdota izsolē par 107 100 ASV dolāru kādam neidentificētam privātam mākslas kolekcionāram Eiropā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu