Ārlietu ministrija aicina ceļotājus pievērst uzmanību drošības riskiem galamērķa valstī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DudnikPhoto/Shutterstock

Līdz ar ziemas ceļojumu sezonu Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas iedzīvotājus pirms ceļošanas rūpīgāk izzināt situāciju galamērķa valstīs.

ĀM aicina pirms brauciena atbildīgi sagatavoties ceļojumam - reģistrēties Konsulārajā reģistrā, iegādāties atbilstošu ceļojuma apdrošināšanu, izvēlēties sertificētu tūrisma operatoru un lejupielādēt lietotni "Ceļo droši".

ĀM norāda, ka ceļojuma laikā īpaša uzmanība jāpievērš drošības riskiem galamērķa valstī. Tādējādi, mainoties drošības situācijai, ceļotāji samazinās risku nonākt nepatīkamās situācijās ārvalstīs. Tāpat ir svarīgi zināt, kur vērsties pēc palīdzības ārkārtējā situācijā.

Kā informēja ĀM, ministrija ar informatīvās kampaņas palīdzību aicinās pasargāt sevi no nepatīkamām situācijām un ceļot atbildīgi, izzinot situāciju galamērķa valstī. Līdz 28. decembrim digitālajā vidē tiks izplatīti astoņi tematiski vizuālie materiāli un animācijas video par ieteikumiem atbildīgai ceļošanai mainīgā drošības situācijā pasaulē.

Kampaņas materiāli tiks demonstrēti vides objektos Rīgā, lidostā "Rīga", Rīgas starptautiskajā autoostā un AS "Pasažieru vilciens" vilcienos, kā arī būs atrodami partneru sociālajos tīklos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu