"Cilvēki, esiet cilvēcīgāki!" Uz gada beigu jautājumiem atbild latviešu bokseris Bolotņiks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ričards Bolotņiks
Ričards Bolotņiks Foto: Paula Čurkste/LETA

Gaidot gadu miju, Apollo.lv aptaujā sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, ar kuriem šogad jau esam aprunājušies. Šoreiz uz pieciem gada beigu jautājumiem atbild latviešu bokseris Ričards Bolotņiks.

33 gadus vecajam bokserim šogad aiz muguras ir tikai divas cīņas, jo gada pirmajā pusē tika izniekots laiks, mēģinot rezervēt cīņu pret britu Kregu Ričardsu. Tāpēc Bolotņiks ringā pirmo reizi šogad devās vien maijā, kad viņš ar tehnisko nokautu piekāpās ukraiņu spīdeklim Oleksandram Gvozdikam. 

Cīņa tika apturēta, jo ukrainis Bolotņikam virs uzacs uzsita pamatīgu brūci. Tiesnesis nekavējoties cīņu pārtrauca. Tāpat duelis pret Gvozdiku norisinājās vienā cīņu šovā ar slaveno Saulu "Kanelo" Alvaresu. Kā var spriest pēc Bolotņika atbildēm uz mūsu jautājumiem, šī cīņa arī atstājusi lielu iespaidu uz latviešu bokseri. Tad, lūk, arī mūsu pieci jautājumi un Ričarda atbildes:

Kas ir tavs šīgada lielākais pārsteigums?

Tas, ka aizvadīju cīņu pret Oleksandru Gvozdiku. Es viņu skatījos televīzijā un "YouTube". Man ir arī kartiņa ar viņa parakstu. Te pēkšņi, bum, gājām vienā ringā un boksējām. Man šķiet, ka bija laba cīņa, bet gadījās, kā gadījās. Tāpat fakts, ka cīnījos vienā cīņu šovā ar tādu bokseri kā Kanelo Alvaress, tas vispār man ir "bomba".

Kāda bija šī gada lielākā vilšanās?

Lielākā vilšanās bija cilvēkos... Ne vienmēr cilvēki ir tādi, kādus mēs viņus esam iedomājušies. Šogad tā bija mana lielākā vilšanās.

Kas tavā skatījumā bija gada lielākā jezga?

Protams, jāatgriežas pie cīņas pret Gvozdiku. Bijām labi sagatavojušies, cīņa pēc punktiem arī gāja labi. Bet viens sitiens var izmainīt visu. Un tas joprojām ir manā galvā.

Kas šogad īpaši tevi iedvesmoja?

Es ar izpletni izlēcu no lidmašīnas. Izlēcu no 5500 metriem. Minūti un 40 sekundes lidoju brīvajā kritienā. Man tas bija tāds adrenalīns. Es tur kliedzu un smējos. Tas bija ļoti forši.

Kāds ir tavs novēlējums sev un kāds - citiem jaunajā gadā?

Sev, protams, lai visi radinieki ir veseli. Novēlējums apkārtējiem - protams, veselību. Bet, galvenais, cilvēki, esiet cilvēcīgāki! Lai visiem viss izdodas. Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu jauno gadu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu