Londonas mērs maina viedokli, piekrītot nodot Ukrainai utilizācijai nodotās automašīnas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karš Ukrainā
Karš Ukrainā Foto: Jānis Vingris

Londonas mērs Sadiks Hans tomēr piekritis nodot Ukrainai automašīnas, kas nodotas metāllūžņos pilsētas emisijas kontroles programmas (ULEZ) ietvaros, vēsta britu mediji.

Septembrī Kijivas mērs Vitālijs Kļičko lūdza Hanam ziedot Ukrainai dažus no transportlīdzekļiem, kas paredzēti nodošanai metāllūžņos. Pēc viņa domām, šādam solim būtu "milzīgs potenciāls", un Ukrainai piešķirtās automašīnas varētu izmantot "dažādiem glābšanas un transporta mērķiem".

Šomēnes Hans nosūtīja Kļičko atbildi, kurā noraidīja viņa lūgumu. Savu lēmumu viņš pamatojis ar to, ka šādas piegādes neatbilstu tiesību aktiem, kas paredz, ka ULEZ metāllūžņu programmai jāsniedz labumu londoniešiem no "ekonomiskā, sociālā vai vides aizsardzības viedokļa".

Hans paziņoja, ka neļaus nosūtīt spēkratus uz karadarbības zonu. Vienlaikus utilizācijas programma galvenokārt attiecas uz pilnpiedziņas automobiļiem un pikapiem, kas ļoti nepieciešami Ukrainas armijai frontē.

Pēc Hana atteikuma tika sarīkota kampaņa, lai transportlīdzekļi tiktu piegādāti Ukrainai, un tagad viņš savu lēmumu mainījis.

Hans vērsies pie satiksmes ministra Marka Hārpera ar lūgumu padarīt "iespējamu londoniešiem un citiem iedzīvotājiem visā valstī ziedot Ukrainai piemērotus transportlīdzekļus, izmantojot utilizācijas shēmas".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu