"Celtics" līderis veltījis augstas uzslavas Porziņģim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Džeisons Teitams
Kristaps Porziņģis un Džeisons Teitams Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" līderis Džeisons Teitams "MassLive" žurnālistam Soči Turadam skaidrojis, kāpēc latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir tik vērtīgs viņu komandai.

Porziņģis "Celtics" līdz šim pēdējā mačā, kas norisinājās Ziemassvētkos, ar "double-double" sekmēja "ķeltu" uzvaru pār principiālajiem pretiniekiem Losandželosas "Lakers".

Teitams šoreiz uzsvēra latvieša spēju uzbrukumā spēlēt ar muguru pret grozu jeb tā sauktajā postā.

"Manuprāt mums nav bijis tik laba spēlētāja postā, kopš es šeit esmu. Viņš [pretiniekiem] rada tik daudz problēmu. Vai jūs pie "pick and roll" pret mums mainīsieties? Vai garais spēlētājs spēlēs zemāk? Ja pretinieku garais "pick and roll" spēlē zemāk, KP jau plāno uzbrukumu, kamēr sedzējs atgriežas pie viņa. Kristaps kustas ļoti labi. Un, ja jūs viņam uzliksiet augumā īsāku sedzēju, viņš vienkārši metīs pāri pretiniekam," sacīja Teitams.

"Celtics" spīdekļa apgalvojumus par Porziņģa spējām postā šosezon attaisno arī NBA apkopotā statistika.

Porziņģis vidēji vienā uzbrukumā, kurā viņš dodas postā, gūst 1,44 punktus, kas ir otrs labākais rādītājs NBA. Tāpat viņš no posta uzbrūk ar trešo labāko procentu visā NBA (71,4%). Apkopojot visus posta statistikas rādītājus, Porziņģis labāko posta spēlētāju rangā ierindojas otrajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu