"Es tevi sagriezīšu gabalos un iemērkšu skābē..." UFC čempions atklāti par brutāli traumatisko bērnību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šons Striklends
Šons Striklends Foto: AP/Scanpix

UFC vidējā svara divīzijas čempions Šons Striklends, viesojoties komiķa Teo Vona podkāstā "This Past Weekend" pastāstījis par ārkārtīgi traumatiskajiem notikumiem, kurus pieredzēja bērnībā.

Striklends šobrīd ir viens no populārākajiem cīkstoņiem visā UFC. Gan uzvaras pār Izraelu Adesanju, gan arī savu izteikumu dēļ. Ar Adesanjas uzveikšanu viņš ieguva tā saukto labo popularitāti, bet savu izteikumu dēļ drīzāk uzskatāms par skandalozu personību.

32 gadus vecais amerikāņu cīkstonis nereti ir nācis klajā ar homofobiskiem vai sievietes noniecinošiem izteikumiem, uzsverot, ka mūsdienās vīriešiem trūkst vīrišķības. Viņš arī pats sevi vairākkārt ir nosaucis par mēslu, sakot, ka savā uzvedībā ne tuvu nav uzskatāms par piemēru apkārtējiem.

Striklends iepriekš jau bija pastarpināti izteicies par savu traumatisko bērnību, bet komiķis Vons varēja uzklausīt stāstus par cīkstoņa bērnības patiesi tumšajām lappusēm. Un to autors lielā mērā bijis viņa tēvs.

"Laikam gāju trešajā klasē. Allaž gulēju mammas istabā, jo domāju, ka mans tēvs viņu nogalinās. Tāpēc mēdzu gulēt pie durvīm vai zem gultas. Vienu vakaru bija sevišķi traki. Viņi [Striklenda māte un tēvs] sāka strīdēties. Tēvs bļāva, ka negrib, lai es šonakt guļu zem gultas. Veicīgi palīdu zem tās. Gulēju tur un noklausījos, kā viņi strīdas. Man šķita, ka viņš mammu nogalinās.

Mans tēvs tika virsū mammai. Atminos, ka viņš teica: "Šonakt es tevi nogalināšu." Varbūt tas bija skarbs sekss. Nezinu. Bet tajā brīdī es guļu zem gultas, un viņš mammu sāk žņaugt. Kad izlīdu no gultas apakšas, vienīgais, ko redzēju, bija ģitāra. Tad nu viņam ar to iesitu pa galvu un izsaucu policiju. Aizmuku prom, lai izsauktu policiju. Viņu arestēja. Bet mana stulbā mamma samaksāja izpirkuma naudu. Es teiktu, ka tā bija tikai aisberga redzamā daļa," sacīja Striklends.

Cīkstonis arī atklāja, ka bērnībā regulāri centies māti aizstāvēt no tēva agresijas izvirdumiem. Viņš arī atminējās, ka tēvs viņa mātei esot izteicis pašus nežēlīgākos draudus.

"Viņš mēdza runāt par mammas sejas apdedzināšanu ar skābi. Tobrīd gāju pamatskolā. Tēvs mammai allaž draudēja par viņa krāpšanu, ko viņa, visticamāk, arī darīja: "Ja tu mani krāpsi, es tevi sagriezīšu gabalos un iemērkšu skābē."

Es skolā nespēju noturēties pie samaņas, jo iepriekšējā naktī biju nomodā līdz trijiem," atcerējās Striklends.

Ņemot vērā apstākļus, kuros viņam bija jāpavada bērnība, Striklends esot apsvēris arī pašnāvību: "Gulēju gultā un apsvēru sevis nonāvēšanu. Domāju, ka Dieva nav. Kā gan viņš varētu eksistēt? Kā gan es nonāktu šādā situācijā, ja Dievs būtu? Kad atskatos uz bērnību, neatceros kaut vienu labu atmiņu..."

Pieredzētās agresijas rezultātā Striklends izveidoja ciešas attiecības ar savu vectēvu, kuram tuvi bija neonacistiski uzskati. Neizbēgami šādu dzīves redzējumu pārmantoja arī Striklends, kuram pusaudža gados skolotāja teikusi: "Šon, cietumi pastāv tāpēc, ka ir tādi cilvēki kā tu."

Striklends savu agresiju spēja apslāpēt tikai ar cīņas sporta palīdzību. Savas dusmas uz apkārtējo pasauli viņš spēja pārvērst enerģijā, ko izmantot oktagonā

"Kad sāku trenēties MMA, sapratu, ka nevienu patiesībā neienīstu," 2022. gada intervijā Arielam Helvani teica Striklends, kurš savulaik uz rokām zīmējis svastikas, nemaz neapzinoties to nozīmi.

Neskatoties uz, maigi izsakoties, nelabvēlīgo bērnību un pusaudža gadiem, Striklendam ir izdevies izveidot veiksmīgu karjeru MMA, kuras laikā viņš ir izcīnījis 28 uzvaras un cietis tikai piecas neveiksmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu