Izvērtēs KNAB līdzšinējo darbu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja logo.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Lai stiprinātu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kapacitāti, tuvāko gadu laikā plānots veikt KNAB līdzšinējā darba un sasniegto rezultātu izvērtējumu, tā norādīts Evikas Siliņas (JV) valdības rīcības plāna projektā.

Izvērtējumu paredzēts realizēt publiskā iepirkuma procedūras gaitā, un tas jāpaveic līdz 2026.gada 30.septembrim. Konkrēts finansējuma apjoms pasākuma īstenošanai tiks noteikts ikgadējā valsts budžeta veidošanas procesā.

Par atbildīgo iestādi uzdevuma īstenošanā noteikta Valsts kanceleja.

Plānots, ka rīcības plānu Ministru kabinets skatīs otrdienas, 16.janvāra, valdības sēdē.

LETA jau ziņoja, ka Siliņas vadītās valdības rīcības plāna projektā paredzēti kopumā 269 pasākumi. Ar tiem valdība konkretizē deklarācijā izteiktos 40 punktus. Visvairāk akcentēta labklājības un ekonomiskās aktivitātes veicināšana.

Valdības rīcības plāna projekts ir izstrādāts, nozaru ministrijām sadarbojoties ar sociālajiem partneriem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. Atskaitīšanās par valdības rīcības plānu notiek divas reizes gadā. Informācija par tā izpildes rezultātiem atradīsies Ministru kabineta tīmekļa vietnē. Tāpat par plāna izpildi Ministru prezidente reizi gadā informē, sniedzot ikgadējo ziņojumu Saeimā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu