Šorīt sniega dēļ Rīgā sabiedriskais transports kavējas 20 minūtes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Trolejbuss pieturā "Centrālā stacija".
Trolejbuss pieturā "Centrālā stacija". Foto: Edijs Pālens/LETA

Vēl pirms plkst.8 sniega dēļ Rīgā autobusi un trolejbusi kavējas 20 minūtes, pastāstīja SIA "Rīga satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Viņa skaidroja, ka Rīgā stipri snieg un satiksme kopumā ir palēnināta, līdz ar to rodas kavējumi arī sabiedriskajam transportam.

Mazākas problēmas esot tramvajiem, taču pirms brīža bija apstājusies 1. un 5. maršruta tramvaja kustība, tādēļ šie tramvaji patlaban kavējas apmēram 15 minūtes.

Citos tramvaju maršrutos kavējumu neesot.

Atšķirībā no citām reizēm, kad tikusi prognozēta stipra snigšana, šoreiz Rīgā nav ieviestas tā dēvētās "puteņa biļetes".

Rīgas domē aģentūrai LETA norādīja, ka ielu un ietvju kopšanas darbos šobrīd iesaistīta visa pieejamā tehnika, savukārt pilsētas ielu ietvju uzturētāji pilsētas brauktuvju un ietvju kopšanu esot sākuši jau naktī. Paredzams, ka snigšana varētu turpināties līdz pusdienlaikam, tāpēc uzturēšanas darbi pēc snigšanas beigām tiks veikti atkārtoti.

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt iecietīgiem un ņemt vērā, ka pie šādiem laika apstākļiem sniegs uz ielām atkārtoti parādās ļoti īsā laika periodā, tostarp arī neilgi pēc brauktuvju un ietvju tīrīšanas. Ņemot vērā apgrūtinošos braukšanas apstākļus, iedzīvotāji aicināti savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks, nekā ierasts.

Šajā ziemas sezonā ielu braucamo daļu tīrīšanu nodrošina pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs". Ziemas uzturēšanas darbus veic 65 tehnikas vienības, no kurām 34 ir kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas.

Uzturētāji Rīgas ielas tīra prioritārā secībā: maģistrālās ielas, ielas, kurās kursē sabiedriskais transports, tilti un pārvadi un veloinfrastruktūra. Pēc tam tiek tīrītas mazākas nozīmes jeb apkaimju ielas.

Rīga šajā ziemas sezonā turpina pāreju uz pašvaldības nodrošinātu ielām piegulošo ietvju mehanizētu tīrīšanu. Šoziem pašvaldība turpina kopt ietves Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā, un sāk tīrīt un kaisīt pašvaldības ietves pie maģistrālajām un noslogotākajām pilsētas ielām.

Iedzīvotājiem jāatceras, ka pašvaldība veic ietvju attīrīšanu 1,5 metru platumā, nevis visā ietves platumā. Tāpat iedzīvotājiem jārēķinās, ka ietves tiek tīrītas pakāpeniski nevis visas vienlaicīgi. Ietvju kaisīšanai tiek izmantots smilts un sāls maisījums, kurā sāls daudzums nepārsniedz 20% no kopējā apjoma. Namīpašniekiem pašvaldība piedāvā bez maksas saņemt 50 kilogramus smilts ietvju kaisīšanai.

Šajā ziemā kopjamo ietvju kopējais ir garums 1042 kilometri, un kopšanu nodrošina 51 tehnikas vienība.

Kā ziņots, šorīt sniegs un apledojums gandrīz visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Rīgā agrā rītā spēcīgi snieg un puteņo, vēja ātrums brāzmās pilsētas ziemeļos sasniedz 19 metrus sekundē, gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -5..-6 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu