Latvija atzīta par somu iecienītāko 2023. gada gastronomijas galamērķi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas panorāma.
Rīgas panorāma. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas ēdiena pagatavošanas mākslai Ziemeļvalstu starptautiskajā tūrisma izstādē "Matka 2024" Helsinkos, Somijā piešķirta gada balva kā somu iecienītākajam 2023.gada gastronomijas galamērķim, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Latviju balvai izvirzījusi Somijas Ceļojumu žurnālistu asociācija, jo Latvija jau ilgu laiku ir somu iecienīts ceļojumu galamērķis, tostarp somu tūristi novērtē Latvijas arhitektūru, dabu, mākslu un kultūras piedāvājumu. Kā norāda LIAA, viesi no Somijas Latviju var viegli sasniegt ar autobusu vai automašīnu bez nepieciešamības ceļot ar gaisa transportu, kas arī ir pieejams.

Somijas Ceļojumu žurnālistu asociācijas pārstāvji norāda, ka pēdējos gados Latvija ir pielikusi pūles, lai uzlabotu un paplašinātu gastronomijas kultūru un piedāvājumu.

LIAA akcentē, ka 2023.gads Latvijas kulinārijā bijis nozīmīgs, tostarp tika atklāts pirmais "Michelin" ceļveža Latvijas restorānu izlases apskats, kurā izcelti 26 restorāni. Restorāns "Max Cekot Kitchen" ir pirmais restorāns Latvijā, kas saņēmis vienu "Michelin" zvaigzni, savukārt Zaļo zvaigzni par ilgtspēju gastronomijā saņēma restorāns "Pavāru māja" Līgatnē.

Somijas Ceļojumu žurnālistu asociācija kopš 1972.gada pasniedz balvas personībām, organizācijām, kā arī ārvalstu galamērķiem. Asociācijā apvienojušies 120 dalībnieki - rakstnieki, fotogrāfi un žurnālisti - no Somijas, kuru darba ikdiena saistās ar ceļošanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu